З'явилася інформація, що на борту літака компанії "МАУ", який зазнав аварії в Тегерані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Такі дані озвучили в Раді національної безпеки і оборони України (РНБОУ).

Також відомо, що місцеві рятувальники знайшли рукописну записку серед останків українського літака. В ній іранський студент просить допомоги з іспитом у Бога.

Записка з молитвою на борту боїнга МАУ, Хвиля
Записка з молитвою на борту боїнга МАУ, Хвиля

За попередньою інформацією, велика частина загиблих — студенти з Канади, які використовували українські авіалінії через низькі ціни. Вони поверталися на навчання після різдвяних канікул, пише портал "Хвиля".

Публікація Володимира Зеленського, Facebook
Публікація Володимира Зеленського, Facebook

За інформацією українських ЗМІ, на борту перебувало 15 українців (2 пасажира і 13 членів екіпажу). Президент України Володимир Зеленський повідомив на Facebook, що скасує частину своєї нинішньої поїздки в Оман і повернеться до Києва через аварію.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Мої щирі співчуття рідним і близьким усіх пасажирів та членів екіпажу", — сказав Зеленський.

За словами голови Служби екстреної медичної допомоги Ірану Пирхоссейна Куливанда, на місце катастрофи було направлено аварійні бригади, але вони не змогли надати допомогу, тому що цей район горить. Куливанда повідомив, що місце катастрофи розташоване між містами Паранд і Шахріарі.

Служба стеження за рейсами FlightRadar 24 повідомила в Твіттері, що літак знаходився в експлуатації близько трьох з половиною років. Дані з FlightRadar 24 показують, що аварія сталася швидко, через дві хвилини після зльоту.

Нагадаємо, катастрофа МАУ в Ірані: тіла загиблих українців будуть звозити до Києва, Зеленський зробив термінове заяву.

Як повідомляв Знай.uа чому загинули українці в Ірані: знайдено "чорний ящик" з літака МАУ.

Знай.uа писав, в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, всі версії трагедії.