Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Донбасу. Так, експерти побачили танки на вантажному поїзді. Про це повідомляється в останньому звіті місії.

"СММ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах, включаючи танки на вантажному поїзді, що прямував в східному напрямку в непідконтрольне уряду Дебальцеве", - пишуть в СММ.

За словами спостерігачів, 7 танків напрявлялись в сторону до населеного пункту Дебальцеве (непідконтрольний уряду, 58 км до північний схід від Донецька), а також інше озброєння в непідконтрольних уряду районі Луганської області.

ОБСЄ, фото: Уніан
ОБСЄ, фото: Уніан

Також СММ бачила дві самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і чотири буксируваних гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) поблизу окупованого бойовиками "ЛНР" села Біле Луганської області.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто відзначити, що Місія фіксує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень в Луганській області в порівнянні з попереднім звітним періодом.

Обстріли на Донбасі, фото: пресцентр ООС
Обстріли на Донбасі, фото: пресцентр ООС

Повідомляється, що патрулі Місії як і раніше стикалися з обмеженнями свободи пересування на блокпостах збройних формувань на півдні Донецької області.

Нагадаємо, що 7 січня з’явилась інформація про те, що місія ОБСЄ у порушенні Мінських домовленостей звинуватила також українську сторону.