Існує умова, при якому боржники по комунальних платежах можуть розраховувати на субсидію. Про це розповіли в Мінсоцполітики.

Стало відомо, що у 2020 році не будуть призначати субсидію у разі, якщо заборгованість станом на день звернення становить понад 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому субсидію можуть видати після того, як документально підтвердять погашення заборгованості, договір про реструктуризацію або ж оскарження в судовому порядку.

отримання субсидії, фото: 5 канал
отримання субсидії, фото: 5 канал

У відомстві зазначили, що бувають ислючения, і субсидію можуть видати навіть при наявності боргів з оплати ЖКП. Такі випадки передбачені Положенням про порядок призначення субсидій.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Положенням передбачено, що при наявності заборгованості субсидія може бути призначена на підставі рішення районної державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради або комісії, які ними утворюється з урахуванням конкретних обставин, що склалися", - повідомили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, українцям підготували несподіваний "сюрприз", залишився всього тиждень.

Як повідомляв Знай. ua, українцям у 2020 уріжуть субсидії.

Також Знай. ua писав, що чи зможуть українці отримати пільги з боргами за комуналку.