На сайті Ради з'явився текст нового Трудового кодексу (законопроект №2708). Про його основні новації розповів керуючий партнер ЮФ Legal House Руслан Редька, передає UBR.

Підставою для виникнення трудових відносин буде тільки трудовий договір, який підписується в письмовому або електронному вигляді. Законопроект передбачає нові види трудових договорів: безстроковий; строковий; короткостроковий; сезонний; з нефіксованим робочим часом; учнівський; з домашнім працівником.

Законопроект передбачає можливість дистанційної роботи за погодженням сторін. При цьому загальна тривалість робочого дня не може перевищувати нормальну тривалість робочого часу.

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

У Сімейному кодексі з'явиться можливість використання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку кожним з батьків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, передбачена відповідальність для працівників, які працюють неофіційно. Такі особи втрачають право на отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття, а також право на пільги або використання субсидії на оплату комуналки протягом двох років з дня вступу в законну силу рішення суду.

Плюсом є те, що відпустки за власний рахунок збільшиться з 15 до 30 календарних днів на рік. Негативним моментом можна назвати скорочення обов'язкових вихідних днів з 42 до 24 годин.

Нагадаємо, зарплати українців підвищать з 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Мілованов назвав кількість українських "нелегалів".

Також портал Знай.uа писав, за що і на скільки будуть штрафувати роботодавців.