Три роки тривала боротьба за колишнього участника шоу "Х-Фактор" та "Битва хорів" Романа Золотарьова, якого в Малайзії засудили до смертної кари, повідомила на своїй сторінці у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Як повідомляється, Золотарьов працював в Україні, потім вирішив виїхати на заробітки до Бразилії. У квітні 2017 року після того, як домовленості з роботодавцем були раптово скасовані, Золотарьов мав повернутись додому. На прохання незнайомих осіб Роман погодився відправити до Лаосу валізу з речами. Попередньо він переконався, що у валізі справді були тільки речі. Але в аеропорту Куала-Лумпура, Малайзія, Золотарьова затримали працівники митних органів.

⚡⚡Засудженому до страти в Малайзії громадянину України – скасовано смертний вирок! ☝️Роман Золотарьов - екс-учасник ...

Geplaatst door Людмила Денісова op Woensdag 22 januari 2020

Одразу після винесення вироку суду розпочалась боротьба за Романа, до якої були підключені Посольство України в Малайзії, правозахисні організації цієї країни а також Голова комісії Малайзії з прав людини.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зараз Золотарьов вже повернувся до України, де зустрівся із своїм батьком та представниками Офісу Омбудсмана.

Нагадуємо, що в Україні розробляють законодавчу базу для впровадження класичного суду присяжних.

Як повідомляв портал Знай.ua, Присяжні можуть стати альтернативою нереформованій судовій системі.

Також Знай.ua писав про те,що партія "Голос" запропонувала свій план дій, який покращить ситуацію в судовій реформі України.