Україна отримає спеціальні тест-системи до кінця поточного тижня (до 2 лютого) або на початку наступної за нею. Вони допоможуть в діагностиці можливого зараження китайським коронамирусом 2019 - nCoV.

Відповідну заяву зробив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

На даний момент медики діагностують можливе зараження китайським коронавірусом тільки шляхом виключення інших захворювань. Точних діагностичних методів на сьогоднішній день не існує.

Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang
Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang

"Спочатку пацієнта діагностують на грип. Якщо підтвердження діагнозу немає, то проводиться діагностика на тип коронавіруса, який присутній в Україні. Діагностичні системи є в лабораторних центрах кожній області країни", – розповів Коваль.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Якщо діагностика не приносить результатів, а пацієнт продовжує скаржитися на нездужання – з регіонів його зразки надсилають до Києва, де проводять діагностику на всі можливі типи вірусів. А в разі, якщо це виявиться безрезультатним, то зразки направляють в лабораторію ВООЗ.

Нагадаємо, китайський коронавірус набирає обертів, з'явилися свіжі дані.

Як повідомляв Знай. ua, китайці масово вилітають з країни і перевозять коронавірус.

Також Знай. ua писав, що Комаровський розвіяв головні міфи про коронавирусе.