Фільм “Черкаси” натхненний реальними подіями.
Побачити фільм на великих екранах можна буде вже 27 лютого! Він розповідає про мужню оборону однойменного тральщика, заблокованого російськими окупаційними військами у бухті Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму.

Екіпаж “Черкас” три тижні чинив опір ворогу, і був єдиним з 9 українських кораблів, хто не спустив державний прапор. Це історія про звичайних людей, які в один час зрозуміли, у чому їх призначення, і що таке Батьківщина. Це кіно про новітню історію України.


Згідно з сюжетом Мишко та Лев — хлопці з українського села. Вони з різних причин опиняються на воєнному кораблі ВМС України «Черкаси», дислокованому в порту кримського озера Донузлав навесні 2014 року.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У той час, коли екіпаж тральщика «Черкаси» проходить навчання, президент Янукович втікає з України, а Крим захоплюють «зелені чоловічки». Починається окупація Кримського півострову. Корабель повертається на базу, але порт вже втрачений. «Черкаси», разом з іншими кораблями українського флоту, заблокований в озері Донузлав - шлях до моря перекритий затопленими судами.

Українські кораблі здаються один за одним, лише екіпаж «Черкас» чинить опір і продовжує відважну, хоч і безнадійну, боротьбу з ворогом.

Працюючи над воєнною драмою «Черкаси», творці передусім намагалися створити самобутній фільм. А натхнення шукали в...

Geplaatst door Черкаси фільм / Cherkasy film op Dinsdag 28 januari 2020

Варто зазначити, що зйомки тривали 39 днів та відбувалися:

  • в Одесі;

  • на Кінбурнській косі;

  • у районі Очаківського порту;

  • в селі Чернігівській області.

Фільм створювався у тісній співпраці та завдяки сприянню Воєнно-Морських Сил та Генерального Штабу Збройних Сил України. Силовими відомствами були надані справжні кораблі флоту та спеціальне військове обладнання, а для фільмування екшн сцен залучалась бойова армійська авіація, військовослужбовці, в тому числі спец. призначенці (морські котики). Деякі сцени знімались під час навчань ВМС України.

Нагадаємо, раніше відбулася прем'єра фільму "Маленькі жінки".


Як повідомляв портал "Знай.ua", нещодавно відбулася зіркова гала-прем'єра нового фільму британського режисера Гая Річі - кримінальної комедії "Джентльмени".