Як відомо, всі чотири випадки підозри на китайський коронавірус в Україні не підтвердилися. Також в Україну доставлять тести для діагностики китайської коронавіруса, якими буде забезпечено ЦОЗ. Загалом планується закупити чотири комплекси, які дозволять провести дослідження до 120 чоловік.

В Україні подорожчали маски

Незважаючи на це, українці все одно панікують. За даними співзасновник київської мережі "Медтехніка+" Олексія Давиденка, весь тиждень в країні йде активна гонитва за масками і термометрами.

"Тільки за останній тиждень і тільки в одного великого українського оптовика купили 1,5 млн медичних масок. У "мирний" час — це річний обсяг продажів медичних масок у нашій країні. У "мирний" час одна маска коштує в закупівлі на опті 30 копійок, в середині минулого тижня ціна вже була 50 копійок, в цей понеділок зросла до 70 копійок, а сьогодні у деяких оптовиків сміливо перевалила за 1 грн/шт. Лише за один вчорашній день в мережу наших магазинів надійшло замовлень більше ніж на 5 тис. медичних масок. Повторюється істерія часів пташиного грипу", — сказав він.

Також Давиденко зазначив, що у більшості імпортерів і оптовиків масок або вже немає, або залишки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Слід зазначити, що в столичних аптеках маски поки є, тільки от ціни дійсно сильно злетіли.

Какое-то сумасшествие. С Понедельника у нас началась погоня за масками и термометрами. Только за последнюю неделю и...

Geplaatst door Алексей Давиденко op Woensdag 29 januari 2020

З урахуванням ажіотажу через пару тижнів з масками дійсно можуть виникнути проблеми. При тому що вони потрібні в першу чергу хворіють, а не здоровим. Також з'ясувалося, що узбецький завод з виробництва одноразових медичних виробів повністю працює на Китай.

Нагадаємо, що анти-коронавирусные маски і рукавички в даний час є дуже важливим товаром в Китаї.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Інтернеті поширюються фото зі станцій метро та аеропортів в китайському місті Гуанчжоу, на яких пасажири намагаються вберегтися від зараження коронавірусом з допомогою надягнутих на голову пластикових пляшок.

Також "Знай.ua" писав, що в Китаї продовжують посилювати заходи безпеки, щоб вірус не мав можливості поширюватися.