Як швидко прибрати синець - чи не найпоширеніший запит, серед всіх людей, хто коли-небудь стикався з побутовими травмами, нещасними випадками або проявами насильства.

Незалежно від ситуації, яка привела до того, що ви зіткнулися з синцями, вам потрібно швидко і ефективно них позбутися.

У цій статті ми розповімо, як позбавитися від синця, як швидко прибрати синець на обличчі, вивчимо гематоми, їх види і навіть розповімо які мазі від гематоми знадобляться у вашій домашній або офісній аптечці.

Як швидше прибрати синці: чому вони утворюються

Синяк: источник: azbyka.ru
Синяк: источник: azbyka.ru

Синець або гематома - це одне й те саме поняття. Неприємне явище виникає від підшкірного крововиливу, який утворюється від удару або слабкого тонусу судин. Таким чином, синці не обов'язково утворюються від ударів, іноді вони можуть утворюватися через особливості будови нашого організму.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Удари ніг, як правило частіше зустрічаються, як і в побуті, так і за часів заняття робочими справами, спортом або танцями, так що синці на ногах, частіше за все не особливо хвилюють звичайних людей. Якщо ж, синець з'являється на обличчі по тій або іншій причині, то це серйозна проблема, оскільки навіть щільний шар тонального крему не зможе замаскувати гематому.

Як швидко позбавиться від синця і навіщо?

Синяк: telegraf.com.ua
Синяк: telegraf.com.ua

Всі знають, що синці проходять самі, так навіщо ж намагатися позбутися від них швидше. Відповідь проста: процес розсмоктування підшкірної гематоми займає не менше двох тижнів, а у деяких людей (особливо у дівчат) - і того більше. Якщо ви не будете позбавлятися від гематоми, то вона буде викликати у вас больові відчуття. Крім того, ви не зможете відвідувати роботу, навчання або нормально займатися громадськими справах з синцем на обличчі. Навіть прихована гематома буде видна, а пояснювати кожному знайомому, як саме ви її отримали, - буде утомливо і не приємно. Тому, як позбутися від синця, повинна знати будь-яка людина незалежно від віку і соціального статусу.

Як швидко позбутися від синця: скільки проходить синець

Синяк: источник: wday.ru
Синяк: источник: wday.ru

Щоб довго не лікуватися від синців, варто не допускати їх появи. В цьому випадку ми не згадуватимемо про необхідність обережності в побуті або спортзалі. Гематоми, лікування яких в окремих випадках необхідно проводити в лікарських умовах, оскільки мазь від гематом в окремих випадках не допомагає при вирішення питання. Синець на нозі мазі від гематоми може бути ще розсмокчуть, однак гематома на нозі, отримана після сильного падіння на велосипеді може нести серйозний характер, а її лікування вимагає значного часу і коштів. Гематома, лікування якої в будь-якому випадку клопітке заняття, в окремих випадках, може обійти вас стороною. Вам потрібно займатися профілактикою гематом, яка складається з таких кроків:

  • прибрати синці буде легше тим, хто постійно приймає контрастний душ, оскільки зміна температур зміцнює стінки ваших судин, також ви водою ви можете проводити самомасаж, тонізуючи своє тіло;
  • постійно вживайте в їжу цитрусові, перець, відвар шипшини і моркву, так як вони багаті вітаміном С і К, які роблять наші судини міцнішими
  • лікування гематоми також легше проходять у тих, хто регулярно споживає аскорбінову кислоту з аптеки.

Кров під шкірою: у кого найчастіше з'являється

Синяк: источник: lifehacker.ru
Синяк: источник: lifehacker.ru

Синець - неприємна річ для кожного, проте деякі часто зустрічаються з даною проблемою, а інші ні. Чому так відбувається? - Відповіді прості.

Мазь при ударі ноги частіше потрібна жінкам, ніж чоловікам, оскільки у перших набагато більше ніжна шкіра і менш міцні судини. Мазь, синець при використання якої швидко проходить, частіше використовується людям з певними природними особливостями. Простіше кажучи, синці виникають не тільки через необережність або постійне потрапляння в ситуації, пов'язані з травмуванням, але через вроджені особливості - тендітних судин під шкірою.

Гематома: фото, види і причини появи

Синяк: источник: zen.yandex.ru
Синяк: источник: zen.yandex.ru

Здавалося б, кожна доросла людина знає, як виглядає синець або гематома. Однак, в науці виділяють десятки видів даних травм, деякі з яких носять відверто лякаючий характер. Більше про гематоми і їх види можна дізнатися в спеціалізованій літературі, а в цій статті, ми розповімо про причини появи синців, крім механічних травм.

Що робити при ударі, найчастіше думають жінки з недоліком естрагену або вітаміну С, через що процес лікування синців відбувається набагато складніше і довше, ніж у звичайних людей. Чим намазати синець стурбовані люди з дефіцитом вітаміну Р, у яких спостерігається значна ламкість капілярів. Чим прибрати синець в таких випадках? - Здати аналізи на кров і після отримання результатів пропити препарат Аскорутин.

Як би не звичайно це не звучало, синці частіше мажуть стурбовані особи, які часто вживають аспірин, який призводить до зменшення стінок капілярів.

Геморагічні діастези також можуть стати причиною через яку вам часто знадобиться компрес при ударах.

Як лікувати синці найчастіше думають пацієнти, у яких діагностували такі хвороби, як вазопатія (пошкодження стінки через аутоімунні захворюваня), коагулопатія або гемофілії, тромбоцитопенія, яка виникає через нестачу тромбоцитів, лейокоза і ДВС-синдрому, тромбоцитопатії, при варикозі і захворюваннях печінки.

Як швидко прибрати синець на обличчі: компрес від удару

синяк на обличчі
синяк на обличчі, Wday.ru

Якщо ви отримали синець на обличчі, то вам слід відразу прикласти до ураженої ділянки лід. Якщо у вас його немає, то візьміть будь-який продукт з морозилки. Оберніть його в тканину і прикладіть до обличчя, але не більше ніж на 20 хвилин. Якщо ви довго будете тримати компрес на обличчі, то ви можете застудити один з лицьових нервів. Бажаючи дізнатися, як швидше вивести синець, вам варто знати, що при незначних ударах вам може знадобиться лише струмінь холодної води або будь-який охолоджений предмет - холодна ложка і т.д. Холод потрібен для охолодження і звуження капілярів з метою недопущення підшкірної гематоми.

Чим помазати синець?

Синяк: источник: wday.ru
Синяк: источник: wday.ru

Бажаючи дізнатися, чим швидко прибрати синець варто знати, що сьогодні в аптеках продається багато засобів, які обіцяють миттєве зцілення, проте не всі з них мають практичну цінність.

Як прибрати синець за ніч? - Позбутися ви зможете лише від наслідків незначних пошкоджень. Синці на попі або синці на ногах легко лікують такі мазі, як ліотон, гепариновая мазь або троксевазинова мазь або гель.

Мазь проти синців: чим замінити: народний засіб від ударів

Синяк: источник: missbagira.ru
Синяк: источник: missbagira.ru

Багато також цікавиться, що допомагає від синців, але природного походження. Тим, хто віддає перевагу народним засобам варто купити мазі з ментоловою дією, з травами або екстрактом п'явки. Як лікувати гематому, вам підкажуть в аптеці, де можуть порекомендувати ментоловий компрес, який може швидко зняти ваш синець. Приготувати його ви можете і самі: змочіть марлю в спиртовому розчині ментолу і прикладіть до удару на 15-20 хвилин. Підшкірна гематома піде через кілька днів, за умови повторення процедури раз в три дні.

Підшкірна гематома, лікування якої потребує системного підходу, повинна йти активніше після зняття набряку. На цій стадії вам варто перейти від холодних компресів до теплих. Використовуйте нагрітий пісок або грілку.

На питання, чим мазати удари, які болять, є універсальні відповіді. Купіть мазі з ефектом обезболювання: Кетопрофен, Ібупрофен та інші. Популярна мазь при гематомі - це також кінський каштан. Дану мазь для розсмоктування гематоми можна готувати самому або купувати готову мазь в аптеці.

Мазі для розсмоктування гематом раніше всі робили самостійно, крем від ударів також за старих часів робили травники. Прикладом предків можете слідкувати і ви, приготувавши компреси з настою арніки, настоянки квітів багна, листа подорожника, суміші оцту і солі, а також багатьох інших ліків, рецептура яких доступна в мережі. Мазь для розсмоктування гематом можна і не застосовувати. Просто зробіть сіточку з йоду, однак імовірність її ефективності не особливо велика, особливо якщо ми говоримо про сильні удари ноги. Якщо у вас синець на обличчі або гематома на обличчі, то робити сіточку на даних зонах і зовсім не прийнятно.

Мазі при гематомах і як прибрати шишку на лобі: прості поради

Синяк: источник: med-request.blogspot.com
Синяк: источник: med-request.blogspot.com

Засоби від гематом бувають аптечними і народними. Засіб від ударів можна знайти в холодильнику: картопля, цибуля, сольовий компрес і горілка з льодом можуть зняти забій і перешкоджати появі синця. Крім того, в аптеках можна вибрати будь-яку мазь при гематомах.

Найбільш популярні мазі при гематомах:

  • Рятувальник або його український варіант Рятівник;
  • «Синець Off»;
  • «SOS»;
  • гель «Бадяга 911».