Діти - це найбільша нагорода, а бути батьками - це не тільки постійна відповідальність, а й абсолютне щастя. На жаль, не всі пари можуть зачати дитину з першої спроби. Кількість безплідних пар час від часу збільшується і причина цього не лише в поганій екології або несумісності самих партнерів. Що робити, а що не робити парам для настання вагітності, як підготуватися і завагітніти швидко, а також, яким міфам про настання вагітності вірити не варто - розповідаємо прямо тут і зараз.

Як настає вагітність?

Для повного розуміння всього, що відбувається, варто в кількох словах окреслити процес настання вагітності.

як швидко завагітнити
Як завагітнити швидко https://www.onetwotrip.com/

Вагітність - це особливий стан жіночого організму, під час якого жінка виношує в своїх репродуктивних органах здоровий плід. Триває вагітність 38-40 тижнів і завершується пологами. Настанню вагітності передує зачаття - момент запліднення яйцеклітини жінки активними сперматозоїдами чоловіка. Як правило, це відбувається в момент виходу дозрілої яйцеклітини в матку жіночого організму. Цей період біологічного циклу називається овуляцією і вважається єдиним сприятливим часом для зачаття і подальшого розвитку вагітності. Після зачаття яйцеклітина повинна закріпитися в порожнині матки для подальшого розвитку, де і буде перебувати аж до пологів. До слова, при зачатті жінка не зазнає моментальних змін в стані свого організму, а виявити вагітність на ранніх термінах може тільки тест на ХГЛ.

Чому не виходить завагітніти?

Яка ймовірність відразу стати батьками? Низька, адже побачити заповітні дві смужки на тесті протягом першого місяця незахищеного сексу вдається далеко не всім парам, а всього лише 25% щасливчиків. До того ж, навіть діагноз «безпліддя» сьогодні не вирок, з цим можна боротися. Тому, ні в якому разі не можна панікувати і засмучуватися, якщо жінка не завагітніла відразу. Причин для занепокоєння не повинно виникати навіть протягом 3-6 місяців спроб зачати малюка, йти до лікаря варто, якщо протягом 10-12 циклів вагітність не настає.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як завагітнити якщо не одразу
Як завагітнити, якщо одразу не вийшло?https://mama.ru/

Перешкодити зачаттю і розвитку плоду в жіночому організмі може безліч чинників. Медичних, психологічних, соціальних. Перш за все, це інтенсивні способи «зробити дитину». Як би дивно не звучало, але занадто старанні спроби завагітніти обов'язково приведуть до зворотного результату. Секрет в тому, що якщо партнери нервують, відносяться до сексу як до повинності, кохаються за календарем або по годинах - позитивного ефекту не буде. Варто врахувати, що деякі види мастил, лубриканти і навіть велика кількість слини може негативно позначитися на стані слизової в матці, що віддалить момент запліднення яйцеклітини життєздатними сперматозоїдами. Та й намагатися мотивувати свого партнера під час сексу невластивими вам фразами, типу: «давай, ти зможеш!» також не варто, це тільки збиває і змушує нервувати.

Якщо раніше ви оберігалися, і дівчина пила таблетки або приймала інші гормональні препарати, можливість легко завагітніти відновиться не відразу, на це піде близько 2-4 місяців, в залежності від індивідуальних особливостей.

Фертильності - здатності завагітніти - заважають і проблеми зі здоров'ям. Недостатня або надмірна вага, гормональні збої в організмі, запальні процеси в репродуктивних системах - дані фактори необхідно виявити і усунути, інакше жінка не завагітніє.

Шкідливі звички також жодним чином не сприяють заплідненню жіночої яйцеклітини. Причому, відмовитися від куріння, алкоголю і «поганої» їжі варто обом партнерам, задовго до початку спроб зробити дитину. Адже негативні впливи послаблюють організм, призводять до погіршення якості сперми, сприяють виробленню «неправильних» гормонів в обох організмах і це найбільша сучасна проблема.

Надмірні фізичні навантаження на організм, постійний стрес, недостатня кількість відпочинку і позитивних емоцій також віддаляють момент настання вагітності. До речі, з віком момент настання зачаття також може віддалятися, чим старша майбутня мама, тим складніше завагітніти з першої спроби.

Який шанс, що ви і ваш партнер не підходите один одному за медичними показниками? Вкрай низький. Таких пар дійсно дуже мало.

Завагітнити сумісними діями
Як завагітнити? Діяти разом! https://24tv.ua/health

Виключіть ці фактори зі свого життя. Розслабтеся. Порозумійтеся зі своєю другою половинкою, адже ваше бажання зачати малюка має бути обопільним і усвідомленим обома батьками, а причини негативного тесту можуть бути куди глибшими, ніж вам здається. До того ж, в проблемі неможливості завагітніти відразу немає винних. Але спільними зусиллями ви можете наблизити довгоочікуваний момент, і ваш секс завершиться зачаттям і розвитком вагітності.

Що робити, щоб завагітніти?

Перш за все, ви і ваш партнер повинні розуміти, що вагітність необхідно планувати, до неї потрібно підготуватися трохи заздалегідь. Справа не тільки в побудові свого житла або в наявності успішного бізнесу. Справа в здоров'ї та стані жіночого та чоловічого організмів. Почати варто з відвідин сімейного лікаря і найпростіших аналізів в перевіреній лабораторії, які визначать ваші резус-фактори крові. Можна сходити до гінеколога на консультацію, він повинен порекомендувати жінці найефективніші вітамінні препарати, що містять фолієву кислоту. Дана речовина сприяє успішному закріпленню і розвитку яйцеклітини в матці жінки, і виключає можливості прояву дефектів будови нервової трубки у плода. Крім того, ви отримаєте позитивний настрій і усвідомите, що рухаєтеся в «правильному» напрямку.

Далі необхідно встановити адекватний ритм занять сексом. Саме адекватний. Не варто занадто старанно намагатися завагітніти. Не варто робити тривалих пауз в статевих відносинах. Все повинно бути максимально природно. Пам'ятайте, ви не виконуєте подружній обов'язок, а займаєтеся любов'ю, тому повинні отримувати від цього задоволення, а не відчувати напругу або обмежувати себе і свого партнера. І трохи сухих фактів - на дозрівання повноцінних сперматозоїдів дорослому здоровому чоловічому організму потрібно близько 48 годин. Тому, оптимальний режим занять сексом - 2-3 рази в тиждень, з перервою в пару днів, 1-2 рази на добу.

одразу завагітнити
Як завагітнити одразу http://uduba.com/

Пам'ятайте, ми говорили, що зачаття наступає в період овуляції - в той час, коли дозріла яйцеклітина виходить з маткових труб. Можна спробувати «вирахувати» цей найсприятливіший час, прорахувати своє, так зване, фертильне вікно. Овуляція настає приблизно в середині жіночого менструального циклу. Тому, обчислити приблизний «день О» не складе труднощів. Звичайно, все це умовно. І справедливо для жінок, у яких менструація настає із постійною регулярністю, як годинник. Якщо ви не з числа таких, турбуватися не потрібно, потрібно всього лише звернути увагу на свій організм. В процесі дозрівання яйцеклітини жіночий організм виробляє особливу рідину. Це - цервікальна слиз. вона проявляється у вигляді прозорих густих виділень без запаху посеред циклу. Через 3-5 днів виділення стають більш рясними, кількість змазки під час занять сексом збільшується, відповідно, ви розумієте, що овуляція в самому розпалі і можна спробувати завагітніти. Перевірити наявність овуляції допоможе і регулярне вимірювання базальної температури в прямій кишці. У той день, коли градусник покаже підвищення на пару відміток і температура досягне 37,2, ваш шанс стати щасливою мамою зросте в рази. А ось вплинути на овуляцію, наблизити або віддалити її без застосування гормонів не вийде.

Пам'ятайте про гігієну свого організму. Займайтеся улюбленими справами, але намагайтеся не перевтомлюватися. Виділяйте достатньо часу на повноцінний нічний сон, правильно харчуйтеся, гуляйте на свіжому повітрі. Якщо ви палите або зловживаєте міцною кавою, необхідно буде знизити вплив цих факторів на свій організм, але діяти слід самими обережними методами, щоб не спровокувати стрес. Зверніть увагу і на свого партнера. Чоловікові також варто знизити навантаження, менше палити і не захоплюватися алкоголем, особливо пивом, адже це зменшує якість сперми. Ці нехитрі способи вже через місяць-два дадуть свій результат.

Якщо ж тест знову виявився негативним, необхідно буде більш ретельно обстежити свій організм. Жінка повинна виключити такі ймовірності, як непрохідність маткових труб, проблеми визрівання яйцеклітини, порушення мікрофлори в порожнині матки. А чоловікові краще зробити спермограму, щоб визначити кількісне співвідношення активних сперматозоїдів в момент еякуляції. І обстежити чоловічий організм на наявність запальних процесів.

позитивний тест на вагітність
Позитивний тест: як завагітнити www.nestlebaby.com.ua

Вагітність обов'язково настане, тоді, коли ви обидва будете до цього готові. І в фізичному, і в емоційному плані. До того ж, завжди можна вдатися до таких способів, як ЕКО.

Які існують міфи про настання вагітності?

Деякі способи не наближають бажану вагітність, а тільки заважають. Тому не потрібно намагатися «впровадити» в своє життя все поради, забобони, необґрунтовані рекомендації. Наприклад, ви повинні пам'ятати, неважливо, скільки сперми виділяється під час занять сексом, для зачаття потрібно домогтися виділення хоча б одного рухомого сперматозоїда.

Часто виникає питання, в якій позі ймовірність зачаття зростає? Але «правильних» чи «неправильних» поз для занять любов'ю просто немає, займайтеся, як вам підходить і як подобається дівчині, адже жіночий оргазм сприяє успішному заплідненню. Якщо ви хочете, щоб ваша друга половинка завагітніла, краще виключити пози, які можуть призвести до викривлення матки. Стояти на голові після сексу також немає необхідності, можна просто полежати в обіймах коханого протягом 10-15 хвилин.

як завагітнити швидко
Як завагітнити: ми зробили це разом! https://woman.rambler.ru/

Дівчині не потрібно спринцюватися трав'яними настоями або содою, щоб створити сприятливе середовище в матці для того, щоб сперматозоїди відразу запліднили яйцеклітину. Навпаки, втручання в стан мікрофлори матки може привести до зворотного ефекту або навіть сприяти розвитку запальних процесів.

Перестаньте забивати собі голову всякими дурницями. Почніть отримувати задоволення від кожної миті, впустіть в свою повсякденність тільки позитивні емоції і, врешті-решт, насолоджуйтеся товариством один одного, адже коли ви станете батьками, можливості побути наодинці, удвох, стане набагато менше.