Національний банк України змінив процедуру розкриття банківської таємниці. Тепер СБУ, ДБР, Нацполіція, НАБУ, АМКУ і прокуратура зможуть отримати до неї доступ без дозволу суду.

Таким чином Нацбанк привів норми збереження, використання та розкриття банківської таємниці відповідно до закону, прийнятого 31 жовтня 2019 року. Про це йдеться на сайті НБУ.

Йдеться про закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів".

"Державні органи, зазначені в пунктах 3, 3-1 і 3-2 частини першої статті 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність" можуть отримати на письмовий запит без рішення суду доступ до інформації про операції щодо рахунків осіб, включно з інформацією про контрагентів, навіть якщо їхні рахунки відкриті в інших банках", - повідомляється на сайті НБУ.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Згідно з текстом закону, в переліку уповноважених державних органів присутні СБУ, ДБР, Нацполіція, НАБУ, Антимонопольний комітет і органи прокуратури України.

Нагадаємо, Нацбанк продовжує чистку: ліквідували великий банк, чиї гроші під загрозою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк остаточно ліквідував банк Демарк