Російська окупаційна влада не припиняє жалюгідних намагань дискредитувати українських захисників на Донбасі. На офіційній сторінці ООС у Facebook повідомляють про створення фейкових повідомлень. Фейки розміщують на російських інформаційних ресурсах.

Скріншот з Фейсбук ООС

Так, 4 лютого, проросійські ЗМІ поширили інформацію про нібито обстріл з боку українських підрозділів Петровського району Донецька, внаслідок чого було пошкоджено кілька будинків.

"Обстрел вёлся из гранатомётов СПГ, крупнокалиберных пулемётов и стрелкового оружия", - сказано у повідомленні пропагандистських ресурсів.

Донбас, фото: ООС / Facebook
Донбас, фото: ООС / Facebook

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Насправді ж, 4 лютого російські окупанти з 7.00 до 7.25 самі обстріляли українських воїнів та, не дочекавшись відповіді, відкрили вогонь по житловому сектору поблизу власних позицій.

"При детальному вивченні місцевості, тактико-технічних характеристик наявного озброєння, порядку розміщення позицій українських захисників та збройних формувань РФ, непричетність підрозділів ООС до пошкоджень будинків на тимчасово окупованій території Донецька стає цілком очевидною", - йдеться у повідомленні.

Такі звинувачення, за словами керівництва ООС, є безпідставними і діють проти України. А звинувачуючи українських захисників, окупанти намагаються приховати власні злочини проти українського народу.

Донбас, фото: ZIK
Донбас, фото: ZIK

Командування ООС наголошує, що українські захисники ніколи не створюватимуть небезпеку для мирного населення.

Нагадаємо, страшне диво війни: новонароджений малюк допоміг встановити особу загиблого на Донбасі батька.

Як повідомляв Знай.uа, найманці Путіна кинули пораненого дружка напризволяще: українські воїни підібрали, як підбитого собаку.

Також Знай.uа писав, рясу замінив камуфляж, а кадило — кулемет: як на Донбасі священик Україну захищає, відео.