Оскільки в Україні лютує грип, а у світі стрімко поширюється новий коронавірус, багато людей задумуються над тим, як заздалегідь убезпечити себе. Українців повідомили, у скільки обійдеться виклик швидкої допомоги.

Варто зауважити, що бригади екстреної допомоги приїжджають, якщо є реальна загроза життю. Серед них розлад дихання, втрата свідомості, біль в ділянці серця, значна кровотеча, ДТП, травми, асфіксія. На кожен з таких викликів лікарі повинні приїжджати за 10 хвилин і через 20 хвилин, якщо швидку викликали за місто. В інших випадках приїжджає "служба невідкладної допомоги". Номер для них один - 103.

Швидка допомога, фото: Вечірній Київ
Швидка допомога, фото: Вечірній Київ

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Київ допомогу надає безкоштовно незалежно від прописки або громадянства. Вдень працюють 195 бригад вдень і 115 бригад вночі. Дзвонити за номером 103 або 112 – єдиний номер для виклику всіх екстрених служб пожежної, поліції, швидкої.

Дитячий медичний центр "Дитина". Виклик вартуватиме 1100 грн, у їхньому розпорядженні дві машини швидкої допомоги. Дитині обіцяють надати кваліфіковану медичну допомогу в будь-який час та день.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Клініка Oxford Medical бере за виклик від 1350 грн, за територію Києва ― додатково 18 грн за км, у розпорядженні має два сучасних реанімобілі, укомплектованих дефібрилятором, апаратом штучної вентиляції легенів та всім необхідним обладнанням для ефективної допомоги.

Швидка допомога, Фокус
Швидка допомога, Фокус

Мережа медичних клінік Viva коштуватиме 1750 грн на лікування до 1,5 годин для дітей і дорослих, за кожну наступну годину ― 870 грн. Виклик швидкої за територію Києва ― додатково 12 грн за км. У розпорядженні — дві машини. Викликати можна у будь-який час доби.

Універсальна клініка "Оберіг" за одну годину роботи візьме 1860 грн і 11 грн за кожен додатковий км за км, якщо потрібно виїжджати з Києва. Має 4 машини швидкої допомоги.

Медична мережа "Добробут" візьме за 1,5 години 2800 грн, при абстинентному синдромі (ламання) ― 4500 грн. Доплата за виїзд в межах 30 км від Києва ― 600 грн, неустойка у разі відмови від медичної допомоги ― 500 грн. За додаткові 1500 грн машина приїде на злітну смугу, а якщо доплатити ще 700 грн, лікар поспілкується з пацієнтом іноземною мовою. У розпорядженні - 12 машин, серед яких дві спеціалізовані ― інтенсивної терапії та реанімації.

Швидка допомога
Швидка допомога

Клініка "Борис". Виклик вартуватиме від 2 800 грн. У жовтні 2019 року клініка "Борис" об'єдналася з медичною мережею "Добробут" в єдину службу невідкладної допомоги. Разом у них ― 20 карет швидкої допомоги.

Клініка "Медиком" відправить катету швидкої допомоги за 2800 грн до 1,5 годин лікування, 3150 грн ― якщо з бригадою додатково приїде фахівець вузького профілю. Ціна виїзду за межі Києва (до 30 км) ― 3290 грн. Кількість машин — дев'ять і ще дві для виїзду лікарів на дім.

American Medical Centers коштуватиме 370$, тобто близько 9105 грн. Своїх карет швидкої немає, пацієнтів привозять машини партнерських клінік. У цій клініці орієнтуються, в основному, на іноземців, але допомоги не відмовлять і українцям. Медичну допомогу надають за американським протоколами згідно зі стандартами західної медицини.

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", таїландка вирвалася з лап смертельного коронавірусу і розповіла про хворобу

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції