Державна служба статистики України оприлюднила інформацію про частку жінок на керівних посадах.

Згідно до наведених на офіційному сайті відомства даних, жінки посідають менше третини (28,9%) головуючих посад в юридичних особах.

Ця статистика не надто відрізняється в різних областях України, хоча деякі регіональні відмінності все ж є. Так, найкраще керівниці себе почувають в Донецькій та Херсонській областях - відповідно, 31,7% та 31,4% від загальної кількості юридичних осіб цих областей знаходяться під контролем жінок. Найменше жінок-керівниць в установах, організаціях та на підприємствах Київської області: там їх лише 26,9% від загальної кількості керівників.

В Україні вдвічі менше жінок керівників ніж чоловіків

Статистика по сферам зайнятості більш контрастна. Найбільше жінок-керівниць (76,96%) на комунальних підприємствах. Також жінки переважають на найвищих посадах в органах державної влади (63,7%), профспілках (61,47%), підприємствах споживчої кооперації (57,42%) і ОСББ (52,7%). Інші підприємства, у тому числі 100% казених, управляються переважно чоловіками.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, раніше стала відома статистика "алкогольних" витрат: скільки українці пропивають на місяць.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Коронавірус ні до чого - від чого найчастіше гинуть українці, статистика

Також "Знай.ua" писав, що спливла статистика міграції за 5 років, тікають цілими сім'ями.