В інтимній сфері щодня винаходяться безліч всіляких пристосувань і пристроїв, які допомагають себе убезпечити під час статевої близькості і отримати задоволення, але при цьому уникнути дискомфорту, а також підібрати аксесуари і засоби, які підходять саме вам в кожному конкретному випадку.

У цій статті будемо розбиратися з жіночими презервативами, щоб зрозуміти, що це за штука така, як її використовувати, в яких випадках оптимальне застосування, і чи є які-небудь ризики під час покупки і при використанні такого роду виробів? Адже хочеться не тільки зручно і комфортно, але і, перш за все, безпечно.

Що являють собою жіночі презервативи і як вони виглядають?

жіночий презерватив
жіночий презерватив, cosmo.kz

На жаль, цей вид контрацепції не такий вже й поширений в країнах СНД і знайти його не так просто, як, наприклад, чоловічі. Більш того, далеко не всі навіть чули про такі контрацептиви як жіночий презерватив, не кажучи вже про його особисте тестування і використання (хоча в інтернеті часто гуляють фотографії, картинки і відео подібних девайсів).

Жіночий презерватив – це відносно новий метод контрацепції, який з'явився лише в 1990 році. Його створив датський лікар на ім'я Лассе Хессель. Як і звичайний чоловічий, цей вид презервативів має ту ж функцію, а саме: створений захищати від небажаної вагітності, а також від захворювань, які передаються статевим шляхом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Жіночий презерватив – внутрішній, вагінальний, відрізняється від чоловічого тим, що чоловічий надягається зовні, а жіночий вводиться в піхву. Підійде жіночий презерватив більшості дівчат, важливо тільки навчитися правильно його встановлювати.

Новий вид презерватива після появи був не особливо популярним. Проблеми, з якими стикалися дівчата, були переважно дві - презерватив або ж випадав під час статевого акту, або ж створював зайвий шум. Як наслідок, багато хто перестав ним користуватися.

Пізніше компанія-виробник удосконалила жіночі презервативи, але не особливо займалася їх просуванням, тому вони так і не знайшли популярності серед представниць прекрасної статі. За статистикою, жіночий вид презерватива спробували близько 8% пар, комусь вони підійшли, а хтось вирішив від них відмовитися. Але в цілому жінки ще не так багато його спробували, щоб говорити про якусь масштабну статистику.

жіночий презерватив
жіночий презерватив, mama66.ru

Але, разом з тим, вважається, що жіночі презервативи не менш безпечні та ефективні, ніж чоловічі, а за деякими дослідженнями навіть перевершують популярні традиційні контрацептиви. Виглядає жіночий презерватив в чомусь схоже на чоловічий, але має два кільця, зовнішнє з яких – ширше.

Такий вид презерватива захищає і від герпесу, оскільки має зовнішнє кільце (як на фото), яке прикриває зовнішні статеві губи. Жіночі презервативи хороші також і тим, що їх можна використовувати під час менструацій.

Ще одна перевага таких презервативів у тому, що їх можна одягнути ще за кілька годин до запланованого статевого акту, не відволікаючись потім в процесі пестощів на підготовку контрацептиву безпосередньо перед сексом, як це зазвичай відбувається з чоловічими презервативами.

Щоб зрозуміти, що вдає із себе жіночий презерватив, уявіть, собі порожнину, виготовлену з поліуретану, що має кільця на обох кінцях. Одне з таких кілець має розташовуватися у матці, друге ж – на вході в піхву. Даний вид презервативу, як і чоловічий, також покривається змазкою. Розміри жіночого презерватива: 8 сантиметрів в діаметрі і 18 сантиметрів в довжину.

Де можна купити жіночий презерватив?

Придбати жіночий презерватив сьогодні, зрозуміло, можна в першу чергу в інтернет-магазинах. Але не варто поспішати з покупкою, для початку треба усе уважно вивчити, щоб не придбати те, що вам не потрібно, а також уникнути підробок і неякісного товарів. Адже в питаннях безпеки жартувати не варто.

Бажано такі речі купувати в аптеках, тому що якщо ви придбаєте жіночі презервативи в закордонних інтернет-магазинах, то ніяких гарантій вам ніхто не дасть. В Україні, на відміну від деяких країн, такий вид презервативів можна купити без рецепта, але через те, що вони не особливо популярні у нас (принаймні поки що), то не так легко це буде зробити і доведеться постаратися, щоб їх знайти.

жіночий презерватив
жіночий презерватив, aliexpress

На Amazon сьогодні продаються жіночі презервативи таких брендів: Asante, FC2, Ormelle, AirFemale і SoSexy. Разом з тим, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дало добро тільки одному виду – FC2. А враховуючи ще й те, що ціна на жіночі презервативи на порядок дорожча чоловічих, плюс треба буде заплатити за доставку, а також купити лубриканти (лікарі рекомендують їх застосовувати при використанні цього виду контрацептивів), то в результаті не завжди буде рішення на користь саме цього виду презервативів, та й в цілому даного виду контрацепції.

Але для того, щоб зрозуміти, чи підходить він вам чи ні, крім як випробувати це на собі, іншого варіанту, мабуть, і не існує. Авжеж, варто також дізнатися відгуки тих, хто вже використовував такі презервативи, як в інтернеті, так і з особистого досвіду знайомих. І далі вже приймати рішення, треба вам це чи ні.

Ще вкрай важливо не забувати про те, що покупки в інтернеті – це в будь-якому випадку ризики отримати неякісний товар або підробку, тому продавці повинні бути перевіреними і мати хороші рейтинги. Але навіть якщо ви отримали товар і щось вас в ньому бентежить: нецілісність упаковки, дивний запах, вичерпаний термін придатності – краще не ризикуйте і не використовуйте даний виріб, тому що можна дуже сильно нашкодити здоров'ю.

жіночий презерватив
жіночий презерватив, cosmo.kz

Як правильно використовувати жіночий презерватив?

Причиною, чому жіночі презервативи досі не набули великої популярності серед представниць прекрасної статі, є те, що вони не дуже зручні в надяганні.

Щоб використати жіночий презерватив, необхідно акуратно розкрити упаковку. Слід уникати пошкодження виробу, так як матеріали тут більш тонкі, ніж в чоловічих презервативах. Далі необхідно оглянути виріб і лягти в зручне положення для правильного введення. Не зайвим буде використовувати лубрикант на вході в піхву для змащення і більш комфортного розміщення.

Відео: Як одягнути жіночий презерватив фемідом

Наступний крок: необхідно стиснути внутрішнє кільце таким чином, щоб воно набуло довгастої (витягнутої) форми. Після цього йде етап безпосереднього введення презерватива в піхву, і зробити це слід настільки глибоко, наскільки вийде. При правильній фіксації внутрішнє кільце охоплює шийку матки, а зовнішнє має на пару сантиметрів виступає над входом піхви. Презерватив повинен розправитися і не мати скрученої форми. В цілому, введення жіночого презерватива в чомусь схоже з введенням тампона або менструальної чаші. Якщо презерватив встановився неправильно або ви себе відчуваєте некомфортно, то краще його витягти до статевого акту і спробувати встановити новий або використовувати інший вид контрацепції.

Під час початку статевого акту, при введенні члена в піхву, слід це робити вкрай обережно, щоб він не потрапив між презервативом і стінкою піхви. Тому жінці слід (бажано) самій направити при необхідності член всередину. Чоловічий статевий орган повинен потрапити неодмінно в середину презерватива, а не за нього.

Щоб витягти використаний презерватив після сім'явиверження, необхідно взятися за зовнішнє кільце виробу, акуратно його повернути (щоб не пролити рідкий вміст), потім витягнути і відправити у відро для сміття. Одноразові презервативи в жодному разі не можна використовувати повторно.

жіночий презерватив
жіночий презерватив, edinstvennaya.ua

Використання жіночого презерватива: запобіжні заходи

Що слід знати при купівлі та використанні жіночих презервативів:

  • Жіночі презервативи не можна застосовувати одночасно з чоловічими.
  • Такі презервативи не підходять для орального сексу (слід використовувати для цієї категорії пестощів спеціальні).
  • Уважно ознайомлюйтеся з інструкцією до презервативів – чи можна їх застосовувати кілька разів або ж вони є одноразовими (більшість з них саме одноразові – будьте уважні). Якщо жіночі презервативи багаторазові, про це повинна чітко говорити інструкція, згідно з нею – повинна бути правильно проведена стерилізація виробу, інакше з'явиться ризик занести різні інфекції під час повторних використань.
  • Зберігайте презервативи правильно.
  • Купуйте в перевірених місцях і перевіряйте термін придатності.
  • Якщо сумніваєтеся в якості виробу – не використовуйте його.
  • Якщо виникли труднощі з використанням, відвідайте лікаря і проконсультуйтеся, чому так. Лікар порекомендує оптимальні варіанти.

жіночий презерватив
жіночий презерватив, facebook

Які плюси жіночих презервативів?

  • Жіночі презервативи насамперед дають можливість представницям прекрасної статі самостійно дбати про свою безпеку, не ризикуючи при цьому підхопити від партнера хвороби, які передаються статевим шляхом, а також не вживати гормональні таблетки і свічки (особливо без консультації фахівця). Фізичні бар'єри набагато безпечніші і ніяк не відбиваються на здоров'ї партнерів, якщо правильно їх використовувати.
  • Фахівці вважають, згідно зі статистикою, що, маючи можливість використовувати такого роду презервативи, жіноча половина людства отримує більше можливостей захисту від небажаної вагітності і різних видів захворювань. І можуть не покладатися на відповідальність партнера, а цілком взяти вирішення цього питання на себе, щоб мінімізувати ризики.
  • Ще одним бонусом таких презервативів вважається те, що одне з кілець розташовується в зоні вульви, що дозволяє додатково стимулювати цей орган і отримувати більше задоволення. Хоча так буває не завжди, в деяких випадках чутливість може знижуватися, іноді потрібен час, щоб звикнути і пристосуватися до такого виду контрацепції.
  • Серед плюсів також відзначають досить високий ступінь захисту від небажаної вагітності – близько 95% (для порівняння, звичайні чоловічі презервативи захищають приблизно на 60-80%).
  • Жіночі презервативи також підходять для людей, у яких алергія на латекс.
  • Жіночий презерватив може перебувати в піхві до 10 годин, тому його можна вводити ще задовго до початку статевого акту.

Мінуси жіночих презервативів

Крім перерахованих плюсів, жіночі презервативи мають і ряд мінусів, серед яких:

  • Ціна – як правило в 2-3 рази вище, ніж на звичайні чоловічі презервативи.
  • Складно знайти в країнах СНД, так як вони не особливо популярні.
  • Не завжди легко з першого разу навчитися правильно їх вводити, а це значить, що доведеться перед тим зіпсувати кілька штук.
  • Близько 30-50% жінок відчували при використанні такого презерватива неприємні або навіть больові відчуття, а також свербіж.
  • Жіночі презервативи, як правило, виготовляються з більш тонкого матеріалу, ніж чоловічі, а значить підвищується ймовірність їх пошкоджень і розривів. У цьому питанні вони є менш безпечними, ніж інші види контрацепції.
  • Під час сексу можуть з'являтися додаткові не особливо естетичні звуки при терті, що не завжди приємно і навряд чи посприяє підвищенню романтики і пристрасті.
  • Не можна використовувати такі презервативи для анального або орального сексу (що, в принципі, цілком логічно).

Жіночі презервативи на сьогодні не особливо популярні, в основному по перерахованим вище причинам, а також через те, що вони просто недостатньо розрекламовані в наших краях. Всього лише 1,7% презервативів із загального числа становлять жіночі. Але ми впевнені, що цінителі такого виду контрацепції однозначно знайшлися б серед наших жінок, особливо з огляду на той факт, що такі вагінальні пристосування допомагають самостійно дбати про свою безпеку і уникати небажаної вагітності, а також хвороб.

Жіночі презервативи: які ще різновиди бувають?

Є також і інші види жіночих презервативів, про які відомо ще менше широкому загалу, ніж про зазначені вище. Що ж це за девайси?

Серед інших жіночих презервативів також є ковпачки і діафрагми.

Жіночий презерватив у вигляді цервікального ковпачка. Такий вид презерватива виготовляється з м'якої гуми. Його надягають на шийку матки, а тримається він завдяки внутрішньому тиску. Але такий презерватив не продають в аптеці і його не можна підібрати і встановити самостійно, це повинен зробити виключно лікар-гінеколог.

Жіночий презерватив – діафрагма. Діафрагма представляє з себе гнучкий ковпачок і має куполоподібну форму, виготовляється він з гуми або латексу. Буває різних форм: плоска, кільцева, вигнута. Принцип дії такий же, як і в ковпачковому: він не дозволяє спермі потрапляти всередину. Цей презерватив також не можна підібрати на свій розсуд, це все роблять лікарі-гінекологи.

Спробувати нові або обмежитися вже наявними і звичними контрацептивами, зрозуміти, який же з них краще – кожна жінка вирішує сама або спільно з партнером. Не зайвим також буде поговорити на цю тему і зі своїм гінекологом, який відповість на всі питання, допоможе підібрати оптимальний варіант і підкаже кращі з них, які підійдуть саме вам. Якщо вам цікаві інші деталі щодо жіночих презервативів, а також рекомендації лікаря, то краще записатися на прийом і все запитати особисто.