Міністр юстиції Денис Малюська розповів про приватні СІЗО, де заможні люди, які чекають на свої вироки, зможуть оплатити кращі умови перебування в ізоляторі. Про це повідомляє "Главком".

"Чому б не дозволити окремим громадянам купувати собі краще харчування, мати холодильник, індивідуальний спортзал, поліпшені умови? Чому ні, якщо вони готові платити? Ми з радістю можемо це дозволити", - заявив міністр.

Малюська вважає, що немає сенсу утримувати людей у вкрай поганих умовах. Він намагається довести СІЗО до якогось певного рівня комфорту або забезпеченості: щоб люди милися частіше, ніж раз на 10 днів, щоб їх годували нормально, були нормальні ліжка і білизна.

Денис Малюська в колонії, фото: Facebook
Денис Малюська в колонії, фото: Facebook

Однак, за словами міністра, на такий комфорт немає грошей, тому ідея полягає в тому, що "приватний інвестор будує установу з поліпшеними умовами за свої кошти, потім бере гроші з тих, хто бажає перебувати в ньому".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми забезпечимо охорону та дотримання режиму", - додав Малюська.

Він також уточнив, що для початку держава заради експерименту сама створить якісь платні камери підвищеного комфорту, щоб показати інвесторам, що ідея робоча.

Нагадаємо, Зеленський озвучив грандіозні плани на Лук'янівське СІЗО в Києві.

Як повідомляв портал Знай.uа, Малюська показав умови засуджених до довічного.

Також портал Знай.uа писав, що Малюська "дозволив" називати дітей іменами на зразок Z148.