Фронтит досить поширене захворювання, яке вимагає від вас рішучих дій. Чому його необхідно лікувати відразу, а не відкладати на потім? Відповідь досить очевидний — хвороба доставляє пацієнтам безліч незручностей і найсильніших болів в районі передньої частини голови.

Дане захворювання здатне не тільки істотно знизити вашу щоденну ефективність, воно також змушує людину впадати в моторошну апатію. Таким чином ваш життєвий ритм може придбати протилежні обриси. Хворий, як правило, стає жахливо дратівливою і депресивним через нестерпних болів лобних пазух. Як же боротися з цією проблемою?

Ворога треба знати в обличчя

Фронтит або, як його називають лікарі, «лобовий синусит», являє собою запальні процеси пазух, розташованих в районі лоба. Гайморит і фронтит, по суті, дуже схожі за симптомами і больових відчуттів. Але синусит, на відміну від схожої хвороби, з'являється якраз в наших лобових пазухах.

Фото локалізації хвороби хронічного фронтита
Фото локалізації хвороби хронічного фронтита, www.fdoctor.ru

Причини появи синуситу

Існує кілька причин появи цієї недуги:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
  • Погане лікування інфекції будь-якого характеру;
  • Травми носа, спровоковані загрозою фізичної розправи;
  • Природна особливість вашого тіла (неправильне розміщення носових перегородок і т.д.);
  • Наявність проблем з поліпами.

Фронтит може утворитися як з одного боку, так і з двох відразу (двосторонній). Двосторонній варіант аж надто болючим і, по факту, до неможливості важче переносяться. Тому затягувати з лікуванням не можна, бо можливі ускладнення, рішення яких вимагає хірургічного втручання.

Які симптоми сигналізують про появу цієї хвороби?

Як вже було сказано, всі форми фронтита хворобливі ознаки, а саме:

  • Головні болі в районі лоба і лобних пазух
  • Виділення, які явно відрізняються від звичайної нежиті (найчастіше гнійні)
  • Температура тіла явно вище норми
  • Вам важко різко міняти напрям погляду і рухати оком
  • Функціонує лише одна ніздря
  • Відчуття слабості і ломоти в тілі
  • Соплі мають незвичайний колір
  • Болить горло і є неприємний запах з ротової порожнини
  • Яскраво виражені лобові болю при здійсненні різких рухів

Варто зазначити що при затяжній боротьбі з нежиттю ви найбільш схильні до ризику зараження. Саме в цей період інфекція може переміститися вище носових пазух. Тоді-то ви відчуєте всю чутливість області лобових пазух.

Ефективні способи боротьби із запаленням

Згідно медичній практиці, існує безліч спосіб лікування ускладненої версії (хронічний, катаральний) гаймориту. Ви можете вдатися як до серйозних хірургічних втручань, так і до більш консервативним способам лікування.

прокол гайморової пазухи
Фото: pneumonija.com

Перший варіант вимагає від пацієнтів багато терпіння, і готовність вживати сильні антибіотики і терпіти свого роду операції. Тим не менш, цей варіант найефективніший і ризики рецидиву у дорослих або дітей мінімальні. Відповідно до лікарської статистикою, приблизно 85% пацієнтів, які пройшли через операційних стіл, більше ніколи не страждають від цієї хвороби.

Хірургічне втручання проводиться у формі:

  • Розкриття пазух, розташованих в лобовій частині й витягу гнійних відкладень шляхом відсмоктування. Надалі носові пазухи промиваються з метою мінімізації ризиків повторного появи недуги.

Більш того, дана процедура не залишає шрамів на шкірі і не доставляє серйозних болів в процесі. Лікарі використовують спеціальну голку і роблять прокол. Такий метод не залишає слідів проникнення і втручання хірургів.

  • Також метод розтину лобової області за допомогою сучасних приладів. Цей варіант підходить для тих, хто переживає через використання голки і хоче уникнути контакту з цим інструментом. Лікарі відзначають що цей вид втручання є найбільш сучасним і безпечним.
  • Повноцінна операція. Хірург проводить розтин шкіри трошки вище перенісся, і здійснює трепанацію з подальшою чищенням каналів і пазух.

Після завершення пацієнту накладають шви, що надалі може залишити неприємні нашому оку шрами.

Нехірургічне лікування: особливості та перспективи

Електрофорез
Електрофорез, georgiynn.ru

Ці методи можна поділити на 2 типи: медикаментозне лікування і курс фізіотерапії. У той же час вони доповнюють один одного і, як правило, застосовуються в рамках одного курсу лікування.

Лікуватися варто поступово і не вдома, а під суворим наглядом вашого лікуючого лікаря! Приймати антибіотики варто тільки після укладення кваліфікованого фахівця, здатного розписати вам індивідуальний курс лікування фронтита.

Існують як ін'єкційні препарати, так і різні мазі. Уколи набагато швидше повернуть тебе в лад і це факт. Звичайно, можна пити різні таблетки, але їх ефект не буде настільки швидким і ефективним.

Можливо, мазь хороша лише на ранніх стадіях хвороби. Засіб має разогревающие властивості, здатні допомогти вам позбавиться від гнійного скупчення в пазухах. Малоймовірно, що такі кошти допоможуть вам при гаймориті. Більш детальну і точну інформацію щодо потрібних ліків ви можете дізнатися від лікуючого лікаря.

Методи лікування при синуситі під час фізіотерапії

  • Прогрівання електрофорезом
  • Накладання компресів, зігріваючих пазухи і розріджують гнійний набряк

Вам варто зрозуміти раз і назавжди — народними способами цю проблему не вирішити! Не варто витрачати час і пробувати народні засоби «від бабусь і дідусів». Набряк гайморової пазухи досить швидкоплинний і може привести до страшних ускладнень. Ми говоримо про загальний зараженні крові, менінгіту. Більш того є ризик отримати гострий риносинусит, який вражає більшість пазух лицьової частини голови.

Лікування фронтита
Лікування фронтита, spiporz.ru

Більш того, лікарі попереджають, що неякісне лікування або його відсутність при фронтите може привести до захворювань століття і очей. Дані проблеми можуть завдати серйозної шкоди вашому зору!

Профілактика запалення — наше все!

В основному, люди лікують хвороби через недотримання профілактичних заходів. Цикл хвороб можна перервати якісними методами попередження захворювань. Вам необхідно своєчасно лікувати нежить і не залишати цю проблему на самоплив. Будь-які інфекції можуть згубно вплинути на ваше здоров'я і спровокувати важку форму фронтіта.

  • Не забувайте радувати свій організм достатньою кількістю вітамінів і корисних елементів. Це є фундаментальним правилом профілактики більшості хвороб
  • Зробіть спорт частиною вашого життя. Періодичні фізичні навантаження і процедури, які зміцнюють імунітет, допоможуть вашому організму долати тиск вірусних, і не тільки, захворювань
  • Періодично ходіть на прийом до лікаря. Часта діагностика носа і синусів є однією з кращих профілактик на сьогоднішній день. Кваліфікований лікар завжди помітить на знімку зародження хвороби
  • Уникайте шкідливих звичок. Алкоголь, будь-які види тютюну або курильних сумішей здатні істотно погіршити стійкість вашого організму до захворювань. Хороший привід перевірити свою силу волі і зміцнити організм!

У висновку хотілося б ще раз нагадати — здоровий не той, хто лікується, а той, хто запобігає появі захворювань в своєму організмі. Не варто вірити, що «народне, а значить, ефективне»! Головний біль — це ознака багатьох небезпечні хвороб, тому ігнорувати це питання не можна.

Довіряйтеся фахівцям якщо не хочете посилити своє становище. Якщо ви користуєтеся якісними ліками, то ваше одужання є лише питанням часу. Дайте гаймориту бій і насолоджуйтеся прекрасним нюхом кожен день.