Стало відомо, що співробітник ЗМІ, кандидат у нардепи Верховної Ради Роман Реведжук обізвав главу Українського єврейського комітету Едуарда Долинського "ж*дом". В результаті це викликало сильний резонанс в Мережі. Про це він написав на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Що сталося?

Так, раніше Долинський написав пост про випуск ювілейної марки на честь 100-річчя українського націоналіста Василя Левковича, якого звинувачували в організації єврейських погромів в Дубно.

За словами Долинського, Левкович служив в української допоміжної міліції та шуцманшафті. У березні 1943 року дезертирував в УПА. Також його описували, як жорстокого антисеміта, який абсолютно нікого не жалів.

"Презентація та погашення марки на честь масового вбивці відбулася у Львові під час урочистих заходів, присвячених ювілею Левковыча", - написав Долинський.

Во Львове презентовали юбилейную марку в честь 100-летия коменданта украинской вспомогательной полиции Дубно,...

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще
Geplaatst door Eduard Dolinsky op Vrijdag 7 februari 2020

В коментарях журналіст Роман Реведжук заявив, що Долинський - "ж*д" і він не має ніякого відношення до євреїв.

"Нація не винна, що такі виб*ядки", як ти народжуються, українофоб", - написав Реведжук.

Активист - журналист Роман Реведжук прочел мой пост о праздновании убийцы евреев Васыля Левковыча и пришел к выводу, что я ж_д, а не еврей! А ещё черт и украинофоб.

Geplaatst door Eduard Dolinsky op Vrijdag 7 februari 2020

Як відреагували?

У коментарях до публікації Долинського запропонували подати в суд на Реведжука. Своєю чергою, Долинський в коментарі "Вести.ua" заявив, що такі висловлювання образливі і неприпустимі, однак в суд він не подасть.

"Подача в суд за подібні расистські та антисемітські образи - це привернення уваги громадськості всього на один день, але ніхто, по суті, цим не займається. Це марно. Хоча такі образа - це кримінальна стаття", - заявив Долинський.

Також він вважає, що політика нового глави Інституту Нацпам'яті не змінилася.

"Все, що було при минулому главі Інституту Нацпам'яті, залишилося і при новому главі - Антоні Дробовиче", - заявив Долинський.

Хто такий Реведжук?

Роман Реведжук - скандальний політик і журналіст, який підтримував колишнього президента України Петра Порошенка на виборах.

Ще в січні 2019 року він в ефірі телеканалу "Прямий" вже порівнював "євреїв" і "ж*дів".

"Немає гірше єврея, ніж свій український "ж*д", який намагається спотворити наші досягнення і поставити їх на колію зради", - заявив журналіст.

Пізніше Реведжук вибачався і заявляв, що не є антисемітом. Він вважає, що слово "ж*д" - "літературний термін, що застосовується до окремих людей, які можуть бути представниками різних національностей і є джерелом зла".

Нагадаємо, що в Умані компанія з 30 чоловік напав на групу євреїв, які перебували неподалік від могили рабина Нахмана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пілот авіакомпанії США American Airlines попросив вигнати з літака ортодоксальну єврейську сім'ю.

Також "Знай.ua" писав, що Єврейський форум України Аркадія Монастирського провів щорічну церемонію пам'яті жертв Голокосту.