Кабінет міністрів України у своєму розпорядженні "Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2020 рік" залишив 8 березня - Міжнародний жіночий день - вихідним.

Оскільки свято у 2020 році випадає на неділю, вихідний переноситься на понеділок 9 березня.

Таким чином, кабмін Гончарука поставив крапку у суспільній дискусії щодо доцільності святкування 8 березня принаймні на цей рік.

В Україні вже не перший рік обговорюють, чи варто залишати Міжнародний жіночий день. Одним з найбільш активних і послідовних критиків свята є скандально відомий ексголова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Згідно до позиції історика і багатьох інших українців 8 березня є радянським пережитком.

Акція на Міжнародний жіночий день, Нью-Йорк, США, 2017 рік, AP

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У більшості країн 8 березня залишається робочим днем і не відзначається на офіційному рівні, виняток становлять лише деякі соціалістичні та постсоціалістичні держави. При цьому Міжнародний жіночий день залишається вагомою датою для жіночого руху. Багатотисячні акції проходять у всіх країнах Європейського Союзу, США та низці розвинутих держав і держав, що розвиваються. З 1975 року Міжнародний жіночий день відзначається на рівні ООН.

Нагадаємо, раніше В'ятрович зібрався скасувати 8 Березня: права жінок під ударом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", жінки "зробили в суху" чоловіків: у мережі стартував новий челендж зі стільцем, відео.

Також "Знай.ua" писав як склалася доля жінок, які започаткували свято 8 Березня.