Сусідня Польша, яка за останні кілька років ухвалила величезну кількість українських громадян на роботу, планує переглянути міграційну політику.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника директора департаменту міністерства сім'ї, праці і соцполітики Польщі Мирослава Пшевозьніка.

Заробітчани, фото: fakty.com.ua
Заробітчани, фото: fakty.com.ua

"Зараз триває робота над новою версією міграційної політики, її принципи у нас будуть за 3-4 місяці, їх ще має затвердити уряд. Загалом це займе до півроку”, - зазначив представник міністерства.

Він заявив, що міграційна політика базуватиметься на чотирьох основах.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Першою основою є захист польського ринку праці, адже кожна країна захищає свій ринок і своїх працівників”, - підкреслив Пшевозьнік.

Заробітчани, фото Цензор.НЕТ
Заробітчани, фото Цензор.НЕТ

У цьому контексті він зазначив, що зараз у Польщі рівень безробіття становить 5,2%. В країні налічується 850 тис. безробітних, хоча значна кількість серед них – це студенти, які не підпадають під класичне визначення безробітного.

Друга основа - взаємозамінність працівників, особливо у дефіцитних спеціальностях.

Третя основа - циркулярність перебування іноземних трудових мігрантів.

Четвертою основою міграційної політики представник міністерства назвав заповнення прогалин у тих регіонах, де не вистачає робочих рук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Не дам нікому ні копійки" - пост заробітчанина, який не хоче платити податки, підірвав мережу.

Як повідомляв Знай.uа з Польщі і Чехії годують Україну - скільки грошей заробітчани переказали додому.

Знай.uа писав, хитрі шахраї створили нову схему "розлучення" на авто, як українцям зберегти гаманець і нерви.