На днях учені зробили досить неочікувану заяву стосовно коронавірусу. Так, вони розповіли, що смертельна інфекція може передаватися через фекалії.

Про це повідомляє іноземне видання AFP.

Як відзначається, спочатку вчені вважали, що основний шлях зараження вірусом – це кашель інфікованої людини. Однак, нещодавно вчені проаналізували численну кількість інфікованих та дійшли неочікуваного висновку.

коронавірус у Китаї, фото JAM News
коронавірус у Китаї, фото JAM News

Загалом 14 з 138 згаданих у статті пацієнтів (10%) з лікарні Уханя скаржилися на діарею і нудоту за один-два дні до появи лихоманки і ускладненого дихання. Окрім цього, перший інфікований новим коронавірусом пацієнт у США протягом двох днів також мав проблеми з кишечником. Вірус згодом виявили у його фекаліях.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми досі не знаємо, як довго цей вірус може жити поза організмом – ВІЛ, приміром, може жити лише близько 30 хвилин – і до якого температурному діапазону чутливий 2019-nCoV", - йдеться в повідомлені.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Водночас, за словами епідеміолога з Університету Торонто Девіда Фісмана, поширення через фекалії може створити нові проблеми для стримування спалаху вірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заліковки з коронавірусом? У Харкові студентам з Китаю заборонили ходити на пари.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус? З супермаркетів Харкова негайно вилучають заражений морський делікатес.

Знай.uа писав, ані води попити, ані в туалет сходити - китайська медсестра розповіла про роботу у "коронавирусной" лікарні.