В Україні за останні кілька років експерти простежує тенденцію до того, що в країні практично в два рази зменшилася кількість полів, які засівають гречкою. Саме через це ми змушені імпортувати цей продукт. Також є інформація, що на українських прилавках почала з'являтися російська гречка, яку фасують в Казахстані.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

російська гречка
російська гречка

Згідно з офіційною статистикою, в 2019 році в Україні було засіяно 54 тисячі гектарів під гречку, в 2018 році – 108, в 2017 році – 186, а в 2016 році – 220. Якщо порахувати, то з одного гектара збирають в середньому одну тонну гречки.

Покупки в магазині. Фото з сайту ПроРекламу
Покупки в магазині. Фото з сайту ПроРекламу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Через те, що в останні роки кількість площ, засіяних цією крупою, тільки зменшувалась, ми змушені імпортувати крупу з інших країн, щоб забезпечити потреби споживачів. Протягом року українці з'їдають щонайменше 80–90 тисяч тонн гречки. Таким чином, для забезпечення потреб українців гречаною крупою нам в середньому не вистачає від 10 до 20 тисяч тонн.

Бажаючим придбати українську гречку також потрібно звертати увагу на запах. Вітчизняна крупа має приємний аромат, характерний саме для неї. Як правило, в українських супермаркетах гречка, яка продається на вагу, найімовірніше – іморт.

Правда, сьогодні російсько-казахську крупу наші фабрики теж фасують, тому 100% гарантії, що люба крупа є вітчизняною, на жаль, ніхто не дасть. Коштує крупа на вагу в середньому 27 гривень за кіло. У той же час фасована обійдеться в 35-45 гривень за кілограм.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як докупити пенсійний стаж: таблиця розцінок.

Як повідомляв Знай.uа львів'яни забудуть про борщі, салати і каші — які продукти доведеться викинути з холодильника.

Знай.uа писав, Олена Зеленська взялася за раціон українських школярів, що придумала перша леді.