Міністерство соціальної політики разом з Міністерством освіти і науки починає апробацію інституту супроводу для дітей з інвалідністю під час інклюзивного навчання.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

З 17 лютого по 17 червня 2020 Міністерство освіти і науки України і Міністерство соціальної політики тестують проєкт Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання. Після завершення випробувального терміну, усю отриману практично інформацію зберуть разом, проаналізують та підготують загальні положення проєкту, який розповсюджуватиметься на всій території України. Із завтрашнього дня програму протестують лише 19 навчальних закладів, проте вони розташовані по всій Україні і мають різну спеціалізацію.

інклюзивна освіта
інклюзивна освіта

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Для того, щоб отримати соціальний супровід дитини з інвалідністю, батьки чи опікуни мусять звернутись до Інклюзивно-ресурсного центру, пройти перевірку та подати заявку на ім'я керівника обраного закладу освіти.

Соціальний супровід для дитини з інвалідністю означає можливість весь час мати поруч кваліфікованого спеціаліста, який здатен допомогти дитині соціалізуватись з однолітками, виконати поставлене завдання чи опанувати певні емоції. Функція такого супроводу - безкоштовна, держава мусить гарантувати кожній дитині із інвалідністю такого "помічника".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні зупинили виплати молодим мамам: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дівчина з інвалідністю запитала нардепів про наболіле: ганебна відповідь обранців потрапила на відео.

Також "Знай.ua" писав про допомогу матерям-одиначкам: скільки виділять українкам, котрі виховують дітей самотужки.