Незабаром нове військове вітання "Слава Україні! Героям слава!" закріпиться наказом Міністерства оборони України.

Так, коли набуде чинності закон "Про визнання таким, що втратив чинність закону України "Про стройовий статут Збройних сил України", відомство видасть відповідний наказ, йдеться на сайті Міноборони.

Документ дозволить визначити стройові прийоми і рухи без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце бойового прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов'язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

українські військові
українські військові

При цьому вимоги про виконанні військового вітання залишаться в силі: "Слава Україні!" і відповідь: "Героям слава!".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто уточнити, що 5 лютого парламент схвалив закон "Про визнання таким, що втратив чинність закону України "Про стройовому статуті Збройних сил України". 11 лютого документ був направлений на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував електронний військовий квиток у додатку "Дія".

Як повідомляв портал Знай.uа, уряд схвалить нормативний акт, який врегулює призов на строкову службу до армії з 18 років.

Також портал Знай.uа писав, що в Міноборони не будуть відкликати партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ.