Україна у зв'язку з поширенням смертельного коронавірусу евакуює з Китаю 36 іноземців з країн, які звернулися з проханням допомогти евакуювати їх громадян. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами Авакова, із запитом про допомогу в евакуації звернулися представники Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.

Арсен Аваков, фото МВС України
Арсен Аваков, фото МВС України

Повідомляється, що з Уханя буде евакуйовано 50 українців. Ті, хто працюватиме з евакуйованими, будуть одягнені в костюми бактеріологічного захисту — починаючи від водія в автобусі і закінчуючи медиками та людьми, які будуть забезпечувати життєдіяльність всього об'єкту, де знаходитимуться евакуйовані громадяни.

Зазначається, що евакуація почнеться 20 лютого. Міністерство охорони здоров'я України визначилося з основним та резервним об'єктами для розміщення евакуйованих з Уханя (Китай) у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Варто зауважити, що при евакуації українців з Уханя на борт людей з симптомами ГРВІ допускати не будуть.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Коронавірус в Китаї, фото: Cheng Min / Xinhua via AP
Коронавірус в Китаї, фото: Cheng Min / Xinhua via AP

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції