У першому кварталі 2020 року суми в платіжках на опалення будуть значно меншими за минулорічні - ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому.

Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, повідомляє прес-служба міністерства.

"У лютому, в березні, влітку - буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу", - сказав міністр.

Олексій Оржель

Чиновник нагадав, що в січні цього року ціна на газ для населення на 25% менша, ніж в січні минулого року. Споживачі платили за газ 5580 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ без урахування транспортування.

За словами міністра, зниження цін на газ дозволило підвищить тарифи на розподіл.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Також зменшення ціни на газ, дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які протягом тривалого часу не переглядалися. Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить, що українці зможуть якісно отримувати газ безпосередньо у себе в будинках", - зазначив Оржель.