Мешканці і активісти вимагають зупинити екологічну катастрофу у Хмельницькому. Вже третій рік поспіль люди тут буквально дихають сажею. Вже три роки жителі села Понінка борються з підприємством, яке отруює повітря і водойми. Писали запити, скарги, влаштовували мітинги. Про це написав активіст на своїй сторінці у facebook.

За словами очевидців, річка біла, у піні і з дуже різким запахом. Місцеві мешканці щоразу спостерігають, як у річку Хомора скидає відходи Понінківська паперова фабрика.

Відходи Понінківської паперової фабрики, фото 33 канал

За цей час людям нічого не вдалося добитися. І сьогодні вони влаштували акцію протесту біля Хмельницької держадміністрації. Цього разу до них приєдналися жителі Житомирської області.

Люди вимагали, щоб контролюючі органи припинили роботу картонно-паперового комбінату, поки на підприємстві не встановлять очисні споруди і фільтри.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Раніше ми там ловили рибу і купали наших дітей, зара ми туди навіть туди підійти не можемо-такий сморід стоїть, що неможливо", - говорить Тамара Вороніна, житель села Понінка.

Відходи Понінківської паперової фабрики, фото 33 канал

Хмельницькі екологи підтвердили - ситуація у двох областях дійшла до критичної межі. Але штрафні санкції, які виписують картонно-паперовій фабриці, неефективні. Тому подали позов до суду.

"Є перевищення по азотоамуіннійному, по фосфатах - це говорити про ті, що в нас не очіщаються достатня, як виробничі так і комунальні стічні води, які надходять", - говорить Олег Ліщук, начальник відділу держекоінспекції у Хмельницькій області.

Скріншот, фото з Фейсбук

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо про щасливе дитинство екоактивістки: Шварценеггер подарував Ґреті Тунберґ новеньку "Tesla"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грета Тунберг перемогла: людство переробляло сміття ще до народження Ісуса Христа

Також "Знай.ua" писав про найгучніші скандали і меми з Гретою Тунберг: Трамп, Шварценеггер, елітний потяг та ООН