До аеропорту китайського Уханя вже прибули всі люди, яких спецрейсом евакуюють до України. Йдеться про 48 українців та 29 іноземців.

Про це повідомило посольство України в Китаї та Монголії.

На виконання рішення уряду України, посольство, в межах компетенції, завершило всі підготовчі заходи по вивезенню громадян України з міста Ухань та інших міст провінції Хубей - йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як зазначається, реєстрували пасажирів і їх багаж на спецрейс авіакомпанії SkyUp.

Як повідомлялося, по приїзду, приміщення з евакуйованими з Китаю українцями цілодобово будуть охороняти у посиленому режимі 47 співробітників поліції та нацгвардійці. Навколо приміщень буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження.

Тим часом мешканці Львова почали сходитися до Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках.Вони забарикадували в’їзди та виїзди з території медустанови.

Учасники протесту заявили, що "хвилюються за своїх дітей", тому не хочуть, аби до їхнього населеного пункту привозили українців з охопленого коронавірусом Уханя.

Під Винниківський госпіталь звезли шини і заблокували всі в‘їзди та виїзди. Заблокували і нас😡 Volodymyr Kvurt хто керує цими людьми? Викликала поліцію P.S. Вже випустили

Geplaatst door Наталка Волосацька op Woensdag 19 februari 2020

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що розмовляв із міністром МОЗ і запевнив, що ніхто українців на Львівщину не евакуйовує. За його словами, наразі немає конкретного закладу, в який відвезуть українців. Це питання вирішиться, коли стане відомо, скільки українців повернуться з Китаю в Україну.

Про евакуацію українців з Китаю

Про розмову з міністеркою охорони здоров‘я Zoryana Skaletska стосовно літака з евакуйованими з Китаю українцями

Geplaatst door Андрій Садовий op Woensdag 19 februari 2020

Як відомо, проти розміщення на карантин в їхньому закладі українців, евакуйованих з Китаю, вже повстали на Київщині та Тернопільщині. В останньому районі ситуація погіршується, там вже другий день поспіль окрім мітингів будують барикади, а тепер ще й привезли шини та вирили ями.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше близько 300 людей зібралися в Микулинцях Теребовлянського району на протест проти ввезення 98-ми евакуйованих з Китаю людей.

Також "Знай.ua" писав, що Китайська влада прийняла рішення наділяти померлих медиків статусом "мучеників"