Український актор і режисер Роман Семисал поділився своїми спогадами про вечір і ніч напередодні "кривавого четверга" 2014 року у Києві, дня масових розстрілів на Майдані Незалежності в апогей Революції Гідності.

Чоловік розповів, що очікував досить спокійний день, своєрідне перемир'я, пов'язане зі втомою учасників протистояння. Семисал прибув на центральну площу Києва пізно увечері:

"Я приїхав на Майдан близько 23.00 машиною, привіз пакет з хлібом, молоком, ковбасою, передав усе це в одну з палаток. Минулої ночі палали барикади, палав будинок профспілок, у нас летіли світлошумові гранати, нас хотіли змести, як непотріб, нас спробували атакувати, але ми вистояли... втративши кілька десятків людей".

Актор, як і значна кількість інших учасників Євромайдану, відчував дуже сильне виснаження на той момент.

"Я, як і мій брат, не спав ні секунди, бо поїхав з Майдану додому помитись-переодягнутись-поїсти, потім одразу на роботу - тож зараз я стомлений, виснажений... Мене дивує тиша... Беркутівці за 20-30 метрів від нас сидять, курять, балакають між собою - не атакують. Сильніше, ніж досі, пахне димом, згарищем з якимось хімічним присмаком, майданівці сновигають, як сомнамбули, над нами зависла мряка і непевність. Ніхто не знає, що буде далі - надто тяжка була минула ніч", - згадує Семисал.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Після нетривалого перебування в центрі подій, актор вирушив додому на короткий відпочинок, дорогою підкинувши ще одну мітингувальницю.

"Приїжджаю додому на Троєщину, дивлюся по інтернету пряму трансляцію з Майдану, бачу, що все спокійно, і засинаю... Завтра я прокинусь, готуватиму каву і почую із ноутбука: " Хлопці, не біжіть за ними!..", почую якісь нечіткі постріли, побачу метушню, розгубленість і збудження серед майданівців. А зараз я ще не знаю словосполучення Небесна сотня... я засинаю, щоб відпочити і набратися сили для подальшого протистояння", - завершує свою історію Семисал.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше рідні Героїв Небесної Сотні виставили Зеленському ряд вимог - хизуються безкарністю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", студенти вийшли на Майдан проти президента, тисяча людей ночувала на холодному граніті: "Почалася Революція Гідності".

Також "Знай.ua" писав - "Закривають рота і змушують згортати бізнес — українців кличуть на Майдан у роковини Революції Гідності"