Банки зможуть і будуть автоматично блокувати рахунки українців в рамках виконавчого провадження по стягненню заборгованостей. Поки в міністерстві юстиції говорять лише про борги за аліменти, але виконавці вважають, що механізм блокування рахунків можна застосовувати і по інших заборгованостях. Зокрема, не виключено, що скоро рахунки українців зможуть блокувати за борги по комуналці, штрафи за порушення ПДР, борги за розписками і т. д. Про це повідомляє UBR.ua.

Банки будуть здійснювати автоматичне блокування рахунків українців в рамках прийнятого нещодавно закону №2475-VIII "ПРО внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання". Банкіри відзначають, що поки мова йде тільки про аліментників, але механізм блокування досить універсальний і допустимий для роботи з іншими боргами.

Блокування рахунку, Life
Блокування рахунку, Life

За умови відповідних змін у законодавстві, система зможе використовувати в рамках будь-якого виконавчого провадження, відкритого щодо будь-якого боржника, незалежно від того, перед ким виник борг, на яку суму, за яким зобов'язанням і т. д. Експерти відзначають, що цей механізм покликаний допомогти державним і приватним виконавцям швидше робити свою роботу щодо виконання судових рішень та рішень інших органів, за якими йде примусове стягнення. При цьому, наголошується, що як блокування, так і розблокування буде проходити швидше, ніж було раніше, адже тепер все це буде відбуватися в електронному, а не паперовому вигляді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пішли на поступки українцям.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що борги по зарплаті в Україні виросли.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні стрімко зростають борги по зарплатах.