Як відомо, евакуація українців з Китаю, де наразі бушує смертельний коронавірус, викликала в суспільстві неабияке обурення та поділила мешканців країни практично на два табори - одні бурхливо протестують, побоюючись поширення хвороби, а інші закликають до розуміння.

Відтак, ряд іноземних ЗМІ не оминули ситуацію з мітингами в Нових Санжарах Полтавської області, куди й привезли з охопленого смертоносним коронавірусом Китаю понад 70 українців та іноземців. І варто зауважити, що усі повідомлення про це можна описати як "зганьбилися на увесь світ".

Ось що про ситуацію в Нових Санжарах писали провідні іноземні ЗМІ:

CNN: "Протестувальники напали на конвой автобусів, що перевозили українських громадян та іноземців, евакуйованих із китайського міста Ухань, поранивши дев'ять працівників поліції та одного цивільного в четвер. В Україні немає діагностованих випадків появи нового коронавірусу. Міністерство внутрішніх справ України заявило, що "агресивні громадяни" почали обсипати автобуси камінням, і один чоловік намагався вдарити машину поліції".

протести в Нових Санжарах, фото Reuters
протести в Нових Санжарах, фото Reuters

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ВВС: "Десятки протестувальників в українському селищі напали на автобуси, що перевозили евакуйованих людей із ураженого коронавірусом Китаю. Евакуйованих привезли до оздоровчого санаторію в Нові Санжари, що в Полтавській області, де вони перебуватимуть на карантині 14 днів".

Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to
Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to

Associated Press: "Зусилля України відправити на карантин понад 70 людей, евакуйованих з Китаю через новий вірусний спалах, у четвер перетворилися на хаос, коли місцеві мешканці, які виступають проти переїзду, кидали каміння на евакуйованих та вступали в сутичку з поліцією. Чиновники засудили насильство, міністр охорони здоров'я країни пообіцяла приєднатися на два тижні на карантин до евакуйованих, намагаючись заспокоїти протестувальників, які бояться, що вони будуть заражені".

Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to
Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to

The Guardian: "Україна: жорстокі сутички, коли місцеві жителі кидають каміння в автобуси евакуйованих через коронавірус. Мешканці Нових Санжар зіткнулися з поліцією через карантинне місце, яке повинне прийняти понад 70 людей, евакуйованих з Китаю. Демонстранти, деякі з яких перебувають у нетверезому стані, поставили дорожні блоки, запалили шини та влаштували сутички з сотнями спецпризначенців".

Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to
Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to

Deutsche Welle: "Поки в Україні не зареєстровано жодних підтверджених випадків вірусу. Але побоювання можливого поширення вірусу змусили місцевих жителів протестувати проти конвою автобусів, які перевозили евакуйованих людей. У протистоянні мешканці зіткнулися з владою, палили шини, намагалися перекрити міст і кидали каміння на автобуси. Два вікна транспортних засобів були розбиті, коли всередині перебували евакуйовані. Мітингувальники кричали: "Ганьба!" сотні поліцейським у шоломах, які були стягнуті для підтримки порядку…".