Спортсмени Національної збірної зі скелелазіння України заявили про сексуальні домагання та психологічний тиск з боку тренера і віцепрезидента Федерації альпінізму і скелелазіння Артура Печія. Вихованці вимагають у чиновників Мінкульту і Національного олімпійського комітету усунути цього тренера від роботи з дітьми. Про це спортсмени розповіли на прес-конференції в УКМЦ.

Спочатку ця історія стала публічною після зізнання колишнього вихованця Печія Павла Векли. Хлопець довго мовчав, але коли виріс, вирішив розповісти про злодіяння свого тренера – про сексуальні домагання і психологічний тиск. Про це спортсмен написав у своєму Facebook, де все детально розповів. Виявилося, Печія змусив юнака переїхати у свою квартиру і заборонив спілкуватися з дівчатами, одним словом маніпулював. За словами Векли, тренер ізолював юних вихованців від спілкування з батьками і від суспільства в цілому, таким чином отримавши повну владу над юними спортсменами.

Павло Векла, VKFaces
Павло Векла, VKFaces

"У 2014 році він говорив нам, що ми ніхто, нічого не досягнемо і нічого не доведемо. Це задокументовано в листуванні з ним. Він також постійно говорив, що оплачує всі поїздки з власних коштів", - розповів Павло. Він вже звернувся до німецького суду, адже вже працює і живе за кордоном, а також найняв адвокатів. До речі, захисники, які займаються цією справою, заявили, що у федерації знали все, але нічого не робили. Відзначається, що близько 20 людей знали або були свідками того, як Печій заводив з хлопчиками інтимні розмови і робив інтимний масаж під час розминок. Коли ця інформація стала публічною, до звинувачень Павла Векли приєдналися й інші підопічні тренера.

Навіть діти, які не тренувалися в Артура Печія, але перетиналися з його командою, розповідають, що його вихованці змушені були ходити з тренером в лазню і обов'язково роздягатися там догола. А не протестували проти домагань діти тому, що від тренера залежала участь команди в змаганнях і фінансування таких поїздок. Розповідати про це інші почали після визнання Векли.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Сам Артур Печій називає заяви колишніх підопічних наклепом, і пов'язує скандал з виборами президента Федерації альпінізму і скелелазіння. Ба більше, він навіть надав свідчення інших спортсменів, в яких йдеться, що за весь час співпраці вони не були свідками психологічного тиску або домагань. Також стало відомо, що тренер подав до суду проти Павла Векли про захист честі, гідності та ділової репутації. На початку березня має відбутися перше засідання Обухівського районного суду Києва у цій справі. Також варто зазначити, що з грудня 2019 року Федерація таки відсторонила Печія від роботи з дітьми, але він досі продовжує супроводжувати їх в зарубіжних поїздках.

Я был слабым ребёнком. Как только это произошло первый раз - я жутко боялся. Боялся признаться другим – это же позор. ...

Geplaatst door Pavlo Vekla op Maandag 25 november 2019

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, розбещувач дітей поплатився життям за домагання до хлопця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що 13-річна дівчинка завагітніла від вітчима, нелюд тероризував багатодітну родину довгі роки.

Також портал "Знай.ua" писав, що відомий "продюсер" зґвалтував студентку просто у потязі.