Національний банк України оприлюднив офіційний курс іноземних валют на вихідні, 22-23 лютого 2020 року. Курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 21 лютого, впав у ціні і становить 24,45 гривні. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 23 лютого

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 24,4530 гривні;

- 100 євро – 26,4129 гривень;

Таким чином, курс долара став дешевше на 2 копійки. При цьому євро зменшився в ціні на одну копійку.

Курс валют, фото Страна
Курс валют, фото Страна

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім того, ми бачимо, що до кінця цього тижня світовими цінами на нафту вдається відновитися до рівнів вище 58,00 дол. На тлі зростання "чорного золота" курс долара тимчасово може повернутися до позначок 24 гривні за долар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.