Деякі ЗМІ і блогери, ілюструючи події в Нових Санжарах, де на 14-денну обсервацію поміщені українці та іноземці, евакуйовані з Китаю, використовують фотографію, на якій зображена міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в шоломі хірурга. Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін звертає увагу читачів на те, що цей знімок не має ніякого відношення до Полтавської області, а також до подій лютого. Про це він пише у себе в Facebook.

Скріншот посту

"16 січня під час робочого візиту до Рівного міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька, оглядаючи можливості нашого обласного закладу, приміряла хірургічний шолом хірурга surgical helmet", - пише Подолін.

Заступник губернатора пояснює також призначення шолома, в якому сфотографована міністр.

За словами Подоліна, шолом "застосовується для оперативних втручань, які потребують найвищого рівня стерильності в ортопедії. Завдяки йому мінімізується контакт видихуваного хірургом повітря з раною пацієнта, а очі лікаря захищені від біологічних рідин хворого".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Саме цей знімок останніми днями, за словами Подоліна, деякі ЗМІ та блогери використовують, описуючи події в Нових Санжарах, через що у читачів може з’явитися хибне уявлення про обстановку в місці карантину евакуйованих з Китаю.

"Ця інформація в першу чергу для ЗМІ та блогерів, які ілюструють дописи про коронавірус даною світлиною, та для їхніх читачів. Тепер ви знаєте більше : )", - пише заступник губернатора.

Нагадаємо, після акцій протесту в Нових Санжарах, в ході яких висловлювалося невдоволення розміщенням на обсервацію евакуйованих з Китаю, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, щоб заспокоїти місцеве населення, прийняла рішення оселитися разом з евакуйованими. Найближчі 14 днів міністр проведе в Нових Санжарах.