Як відомо, в Україні не рідко виникають мовні конфлікти серед громадян. Цей раз не став винятком. Так, жінка обурилася ситуацією, яка сталася в дитячій поліклініці між матір'ю та лікарем. Про це вона повідомила на сторінці в паблиіку "Діти Вишневого" в соціальній мережі Facebook.

Прийом у лікаря

"В нашу дитячу поліклініку завітала мама з дитиною. Вона уклала декларацію з лікарем не бачачи лікаря, через реєстратуру. Уклала для того, щоб робити щеплення. Це я прочитала з її поста та коментарів. Доктор ця російськомовна. Це - Людмила Гуркевич. Людина пропрацювала в нашій поліклініці не один десяток років і яка давно на пенсії. Кажуть, вона має своєрідний характер. Але доробіть на її місці з #яжматерями до пенсії та тоді поговоримо про характер", - написала користувач Юлія Володимирівна.

Скріншот, Facebook

За словами Юлії, матері, яка прийшла на прийом до лікаря, не сподобалося те, що доктор розмовляла з нею російською мовою та подала на неї скаргу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Мама прийшла зробити щеплення. Доктор розмовляв російською. Дамі не сподобалося і вона стала говорити з доктором англійською, угорською - ось такий витончений тролінг...Потім дама подала скаргу на 15-45. Потім їй передзвонили. Запитали, що не так зробив доктор. А доктор розмовляв з нею - "невідомою мені мовою".....Слідом полетіла скарга на керівництво лікарні - без належної поваги поставилися до її скарги. Потім , коли Гуркевич була вже на лікарняному, пішла ще скарга, від людини, яка не укладала декларації з цим лікарем, напевно від соратника матусі, мовляв лікар продовжує приймати на "невідомою мені мовою"...", - розповіла користувач.

Такі дії цієї матері не на жарт обурило Юлію. Також вона розумітиме, чого саме такі люди добиваються.

"Це не патріотизм....це ідіотизм і розпалювання ненависті", - зазначила Юлія.

Скріншот, Facebook

Також багато українців підтримали обурення Юлії.

"Маразм і ідіотизм !!- де були ці псевдопатріоти раніше коли нас вчили російської мови як основної? Я патріот своєї батьківщини, хоч вона й потвора,- ці слова зараз про наш народ!", "Гурійович відмінний лікар. Взагалі не розумію таких дамочок", "Сумно все читати та розуміти які все таки люди "НЕЛЮДИ"😤Не важливо хто якою мовою говорить, головне розуміння! Соромно за людей, соромно!!! Ні це навіть з якоїсь сторони расизм 😤і тоді власне зовсім інша розмова!!!", - відреагували користувачі мережі.

Коментарі, Facebook

Коментарі, Facebook

Коментарі, Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що 37,3% жителів України, як правило, розмовляють вдома українською, а 13,5% - тільки російською.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ірина Фаріон порівняла російськомовних українців з представниками ЛГБТ.

Також "Знай.ua" писав, що Денис Силантьєв прокоментував скандал з евакуацією українців.