Класні тату-моделі на картинках раз у раз надихають тебе прикрасити і своє тіло вічною екстравагантною картинкою. Але це справа серйозна. Тату може і самовираження посилити, і талісманом стати, і підвищити твою сексуальність. А може – навпаки: спотворити і життя зіпсувати. Кльові татуювання на дівчатах: як і яке тату вибрати і про що повинна знати жінка, наважуючись так естетично травмувати своє ніжне тіло?

У якому віці можна робити тату?

Процес татуювання, Фото Marcelo Bragion с сайта Pixabay

В цілому, немає ніяких чітких медичних приписів щодо того, в якому віці можна робити татуювання, а в якому – не можна. Але будь-який поважаючий себе тату-майстер не буде робити наколку неповнолітній людині – тільки з 18-и років. В першу чергу, тому що підлітки можуть приймати таке рішення спонтанно: не усвідомлюючи, що з тату доведеться жити все життя.

Мода на татуювання настільки поширена вже роками, що багато країн навіть законодавчо встановили на них віковий ценз. Хоч в українських законах немає конкретного пункту про татуювання, все ж така серйозна угода підпадає в обмеження з дієздатності. Вона досягається нашими громадянами в 18 років.

А ось в Америці дозвіл на те, щоб зробити татуювання, людина на законних підставах може отримати не раніше 20-річного віку. І татуювальник, який зробить тату підлітку, в деяких штатах несе навіть за це кримінальну відповідальність. Подібні закони існують і в більшості країн Європи. В принципі, якщо батьки дають своїй дитині дозвіл на татуювання, то його можуть зробити. Але самі майстри цього не рекомендують в силу об'єктивних причин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • Дитина – це зростаючий організм. Фізіологічно до 18 років тіло дівчат посилено змінюється. З розвитком статевого дозрівання змінюються фігура і форми. А це загроза естетичній якості наколки. Адже якщо набити татуювання в 16 років – в 20 через фізіологічні зміни можна отримати на своєму тілі абсолютно спотворену картинку. Тому в принципі перше татуювання краще дівчині зробити собі, будучи дорослою – навіть не в 18, а в 20 років. Саме в цьому віці тіло жінки досягає такого фізичного розвитку, який якісно вже не вплине на художній малюнок на ньому.
  • Наші бажання – тонка справа. Вважається (знову-таки навіть на законодавчому рівні), що до повноліття людина ще остаточно не дозріває психологічно. Тому не може якісно приймати рішення на довгострокову перспективу і погано протистоїть скороминущим віянням моди і впливу однолітків. Як кажуть майстри: натільна наколка – це серйозний життєвий крок. Думаєте, не проблема – зараз вже що завгодно можна звести? Не так уже й просто і не без наслідків для шкіри.
  • Дівчатам особливо серйозно варто поставитися до вікового цензу на тату ще й тому, що їх шкіра більш чутлива і більш схильна до гормональним стрибків. Та й турбує нас вона більше, ніж хлопців. Модне красиве татуювання може обернутися справжньою трагедією – алергією, висипом і так далі. У дорослих дівчат такі ризики мінімальні, тому що гормональний фон більш-менш стійкий.

Яке татуювання зробити: складності вибору

Тату на руці, Photo by George Sistonen from Pexels

Щоб вибрати для себе правильне татуювання, майстри не радять орієнтуватися на миттєві бажання і смаки. Умовно, побачила десь на комусь і вирішила зробити собі те ж – найгірший спосіб вибору татушки.

Обов'язково перед походом в салон потрібно ретельно вивчити всі стилі татуювань. Так ти зможеш свідомо і ґрунтовно відібрати для себе насправді найкрасивіші варіанти. Для цього підпишись на професійні пабліки і сайти.

В цілому, існує в цього 5 основних стилів тату:

  • орнаментал – найстаріший стиль, який бере свій початок ще з давніх часів,
  • реалізм зараз в моді і виглядає нетипово (але майстри попереджають, що з плином часу такі татуювання можуть втрачати в якості і виглядати не дуже добре),
  • орієнтальний,
  • ньюскул,
  • олдскул/традиційний.

Потім потрібно зайнятися підбором майстра. Це теж дуже важливий аспект. Орієнтуйся на медичне освіту, портфоліо і відгуки клієнтів, в яких представлено реальні фотографії.

Далі справа залишилася за малим – подати майстру свою ідею і ще раз все обміркувати, отримавши професійні поради. При цьому слід замислюватися не тільки про ціну і естетизм татуювання, а й про його змістовность/символізм. Тобто, якщо подобаються якісь незвичайні ієрогліфи чи якийсь таємничий напис – обов'язково дізнайся, що точно вони означають. Тому що, по-перше, хто знає, як це значення відобразиться на твоєму житті на метафізичному рівні. А по-друге, в інших країнах це може означати зовсім не те, що ти мала на увазі.

Жіночі татуювання: у якому місці найкраще?

Тату на нозі, Фото StockSnap с сайта Pixabay

Місця для татуювань можуть бути різними, якими тільки заманеться. Зараз роблять натільні малюнки і на шиї, і на грудях, і на гомілках, і на гомілкостопі, і в інтимних місцях і навіть на обличчі. І все ж куди бити, а куди краще не треба?

Вибираючи місце, варто орієнтуватися на довгострокову перспективу:

  • наскільки важливий зовнішній вигляд в робочій сфері (якщо потрібно виглядати консервативно – тоді варто вибрати таке місце, яке легко заховати від сторонніх спостерігачів за допомогою одягу),
  • наскільки може бути мінливим твій образ життя і стиль одягу,
  • як ти терпиш біль (у різних місцях больові відчуття різні),
  • і, власне, які частини тіла хочеш підкреслити, виділити (а може, навпаки є бажання щось виправити і замаскувати за допомогою татуювань).

Найбільш болючіші місця для тату – це ребра і зони суглобів. Але найгірше людям – з татуюваннями на хребті.

Також потрібно орієнтуватися на свої фізичні показники:

  • нестабільна вага – краще вибрати шию, нижню частину ніг і передпліччя;
  • на ліктях, долонях, стопах і в області тазу – посилене тертя і згини, тому тату буде стиратися і вимагати постійної корекції.

Які татуювання не можна робити на жіночому тілі?

Звичайно, немає ніяких упереджень і строгих правил – це скоріше рекомендації. Вони допоможуть зробити татуювання так, щоб воно прикрасила жіноче тіло, а не навпаки. А також йтиметься про безпеку.

  • «Тату на попереку – це старомодно», – кажуть тату-майстрі. Так, і більшість це без них розуміє. Пік трендовості подібного виду наколок припав на нульові і тоді став просто поголовним. Так що зараз вони вважаються поганим тоном, крім того завжди виглядали дещо вульгарно. Сьогодні гарне тату знаходиться точно не на жіночому попереку.
  • Тату на руку – особлива тема. Вони не можуть відноситься до розряду «жіночні». Різні наколки на руках користуються великою популярністю у чоловіків. І не даремно, тому що надають брутальності образу. А ось жіночі руки вони не прикрашають, а роблять більш масивними. Та ж мова йде і про татуювання на передпліччі. Хлопці їх роблять часто, щоб візуально підкреслити накачані біцепси. До того ж татушка на руці через видимість і відкритість зовнішньому простору може зіграти погану службу. Майстри стверджують, що вони вкрай недовговічні і більшість з них з часом перетворюються на розпливчасті плями.
  • Такі зовсім недавно дуже модні татуювання на пальцях теж не виправдали себе з плином часу. Дуже швидко втрачають зовнішній вигляд: через постійну роботи руками (а як би там не було навіть інтелектуали кожен день щось роблять руками) вони просто стираються, залишаючи після себе некрасивий слід.
  • Наколки під грудьми спотворюють практично в ста відсотках випадків. Та й візуально псують пропорції всієї фігури. Хоча татушки в цій області зараз в тренді, але робити їх варто дуже акуратно, ретельно розрахувавши форму і розміщення, враховуючи особливості конкретного жіночого тіла.
  • Татуювання на жіночих ногах вкорочують і укрупнюють їх. А стрункі і довгі ноги завжди в моді. Так що тату на ногу – знову-таки не найкращий жіночий варіант. Вона навряд чи поліпшить твою зовнішність і зробить ефектнішою в очах чоловіків. Якщо ж татуювання і зовсім зроблено на одній нозі – воно ще до того ж зіпсує симетрію тіла, що теж недобре.
  • Через укрупнення не варто дівчатам робити і татуювання на шиї. Навіть найтонша і найдовша шия через це буде виглядати масивніше і коротше.
  • Наколки на плечах виглядають досить естетично на жінці. Але зараз в тату-моді вважаються минулим століттям. Ти сама не помічала, що плече зататуйовано зараз тільки у тих голлівудських актрис, які досягли піку своєї слави ще саме в минулому столітті?
  • Найгірша ідея малюнка для дівчини – це метелики. У тату-мистецтві вони вважаються символом жінок легкої поведінки. Та й в загальноприйнятому розумінні найчастіше саме з такою дівчиною і асоціюються.
  • Ієрогліфи – небезпечна тема. Це і конфузи з перекладами, і втрата модної актуальності в наш час, і всілякі непорозуміння з носіями мови.
  • Татуювання на обличчі – теж великий ризик. Вони в принципі рідко кого прикрашають. Як екстравагантний експеримент – це найгірша ідея. Тому що звести його дуже боляче, і після цього на обличчі неминуче залишиться шрам.

Татуйовані дівчата: думка чоловіків

Тату на плечі, Фото Free-Photos с сайта Pixabay

Чоловіки, звичайно, як і жінки, ставляться до татуювань на жіночому тілі по-різному. Одному хлопцеві вони подобаються, в іншого викликають відторгнення – це, безумовно, справа смаку. Але психологи, проаналізувавши чоловічі фантазії на цей рахунок, вивели і типи особистості, які люблять і не люблять жіночі тату.

Практично у кожного хлопця татуювання на дівчині асоціюється з її підвищеною сексуальністю. Однак багато хто з них свідомо і підсвідомо проводить межу знову-таки з дівчиною легкої поведінки. Вже дуже довго татуювання на жінках були клеймом представниць, так би мовити, найдавнішої професії... І тут нічого не поробиш: грають роль стародавні архетипи, суворі моральні підвалини виховання, які насаджують чоловічій статі, що тільки скромні дівчата годяться в дружини і так далі. Звідси, до речі, і нелюбов чоловіків до інших всіляких надмірних прикрашань жінки. У багатьох навіть легкий татуаж асоціюється з чимось вульгарним. Так що там говорити: яскравий макіяж і той, буває, відштовхує.

Однак є і хлопці, які ставляться до жіночих татуювань позитивно. Але із застереженням на те, що натільна картинка повинна гармонійно вливатися в образ і підходити господині за стилем. Та й найголовніше – молоді люди відзначають неодмінну високу якість виконання.

Існує велика група хлопців, які дискримінують татушки за віком. Мовляв, молодій завзятій дівчині це гарно, але ось літні дами в старості з видними тату – безглуздо.

Є і ті чоловіки, у яких жіночі татуювання викликають категоричний захват. Вони вважають, що це відкриває в дівчині додаткові сексуальні чари.

А ті хлопці, які самі захоплюються прикрасою свого тіла різноманітними тату, взагалі часто можуть захоплюватися великими і незвичайними татуюваннями, наприклад, на всю спину.

До того ж коли мова заходить про сексуальність жіночого татуювання, то навіть прихильні хлопці роблять акцент на те, що має значення розмір і місце нанесення татушки. Рідко, кого збуджують великі татуювання і їх надмірна кількість. Найчастіше зататуйована по повній жінка викликає тюремні асоціації, а це взагалі не збуджує. Так, що добре подумай, перш ніж забивати величезні кольорові портрети на спині або стегні. Ось дуже приємно хвилюючими хлопцям здаються невеликі романтичні і ніжні тату на лопатці, ключиці, щиколотці, попі і, само собою, в паху (це ж так інтимно і пікантно, особливо якщо зроблено особисто для нього).