Польща, Чехія і Росія стали лідерами за переказами грошових коштів в Україну від приватних осіб.

Такі дані оприлюднив Національний банк України.

Для підрахунків було використано міжнародний підхід, який дозволяє враховувати неофіційні канали переказу грошей, які складають більшу частину надходжень. Загалом від приватних осіб в Україну минулого року надійшло близько 12 мільярдів доларів США.

Лідером рейтингу залишається Польща - звідти в Україну надійшло 4 мільярди доларів. Однак темпи зростання надходжень від західного сусіда значно зменшилися.

Навпаки, Чехія стає все популярнішою серед трудових мігрантів. У 2019 році темпи зростання переказів з цієї країни показали рекордні показники, а загальна сума вперше перевищила 1 мільярд доларів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Заробітчани, фото: nashapolsha.pl
Заробітчани, фото: nashapolsha.pl

Третю сходинку посіла Росія, яка з кожним роком зменшує кількість надходжень від фізичних осіб, але все ще входить у топ-3. Якщо у 2015 році Російська Федерація була лідером рейтингу, то тепер вона незначно поступається Чехії з загальною сумою надходжень біля 1 мільярду доларів.

Варто зазначити, що зміцнення гривні уповільнило загальні темпи зростання надходжень від "приватників".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше заробітчани попрощалися з Польщею і махнули у Чехію, чим переманили українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", заробітчани масово тікають з Польщі, новий "друг" подав руку допомоги: що обіцяють українцям.

Також "Знай.ua" писав, як обдурюють українських заробітчан у Польщі: про основну схему з перших вуст.