25 лютого Національний банк України введе в обіг банкноту номіналом у 200 гривень оновленого дизайну.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Загалом, зовнішній вигляд купюри значних змін не зазнав. Так, на 200 гривнях збережуть портрет Лесі Українки та зображення В'їзної вежі Луцького замку. Також практично ідентичним залишився колір банкноти, так само як і розмір.

Тим не менш, деякі елементи змістили своє розташування. Так, портрет переїхав до центру банкноти, а число 200 дещо змістилося.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У НБУ стверджують, що нові гроші мають посилений захист від підробки. Так, на них з'являться SPARK-елементи, наскрізні елементи, латентні зображення, рельєфні елементи та мікротексти.

Таким чином нова банкнота доповнить вже оновлену лінійку гривні - раніше НБУ вже анонсував редизайн 20, 100, 500 и 1000 гривень.

Нові купюри будуть використовуватися разом із старими, однак останні будуть поступово вилучатися з обігу.

В Нацбанку стверджують, що захід є плановим і відповідає міжнародній практиці.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нацбанк презентував нову купюру в 500 гривень

Як повідомляв портал "Знай.ua", нову купюру в 1000 гривень не беруть у банках і магазинах, чому так відбувається.

Також "Знай.ua" писав, що українці примудрилися перетворити купюру у 1000 гривень на "золоту жилу": як роблять "гроші з повітря".