Здорові люди, які не страждають серйозними хронічними захворюваннями, повинні укомплектувати аптечку необхідними найпростішими медикаментами. Адже непередбачувані ситуації трапляються у житті кожного. І хоча б елементарні медикаменти під руками треба мати.

1. Універсальний засіб – парацетамол

Це найпопулярніший лікарський засіб у світі. На його основі випущено кілька десятків ліків (Панадол, Еффералган). Парацетамол виявляє знеболювальний ефект (головний та зубний біль), незначний жарознижувальчий і протизапальний.

В лікарні, фото Уніан
В лікарні, фото Уніан

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

2. Діарея – лоперамід.

По ефективності не поступається Імодіуму, зате в кілька разів дешевше. Прийміть 4 мг лопераміду при гострій діареї, потім по 2 мг після кожного безформного стільця. При хронічній діареї дітям старше 5 років лоперамід призначають у добовій дозі 2 мг.

3. Алергія – діазолін.

Діє не гірше популярного Еріусу. Є одним з найстаріших антигістамінних препаратів. Чинить протиалергічну, протинабрякову дію, знімає болі в животі і свербіж. Протипоказань майже немає. Діазолін дитячий випускається у вигляді драже з кількістю діючої речовини 0,05 гр.

Лікарня, фото 33 канал
Лікарня, фото 33 канал

4. Заспокійливе – валеріана.

Має стабільний седативний ефект. Втім, він приходить не дуже швидко. Деякі клінічні дослідження вказують на те, що ефект препарату не перевищує плацебо. Дітям до 12 років валеріана протипоказана.

5. Болі у серці – нітрогліцерин.

Не тільки є потужним вибуховим засобом, але і заспокоює серцевий біль. Розширює судини і покращує кровообіг. Таблетка нітрогліцерину швидко купірує напад стенокардії. Однак є одне «але»: ці ліки є причиною головних болів.

6. Підвищений тиск – папазол.

Основними показаннями до застосування папазола є гіпертонічна хвороба і стенокардія. Папазол приймають внутрішньо по 1 таблетці 2-3 рази на день. Дітям до 12 років не давати.

7. Отруєння – активоване вугілля.

Найпопулярніший у світі сорбент. Адсорбує отрути і токсини з шлунково-кишкового тракту до їх всмоктування. Ефективний при лікарських отруєннях.

8. Спазмолітик – дротаверин.

Це та сама но-шпа, тільки без накруток! Прийміть 1-2 таблетки, якщо у вас сильні спазми в животі. Для дітей віком до 6 років разова доза становить 10-20 мг внутрішньо, максимальна добова – 120 мг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Гірше коронавіруса - Україна в епіцентрі смертельної хвороби, про яку влада намагається не думати.

Знай.uа писав, мстивий Скорпіон, черствий Водолій, агресивний Овен - руйнуємо стереотипи про знаки Зодіаку.