В Україні наплив фальшивих доларових купюр, які майже не відрізняються від справжніх. Покупців іноземної валюти просять бути пильними, щоб не потрапити на шахраїв, які поширюють фальшиві гроші. Про це повідомляє Styler. Український економіст Євген Невмержицький поділився порадами, як розпізнати фальшиві банкноти. Так, експерт рекомендує купувати іноземну валюту в банках і легальних обмінниках, так ви знизите ризик придбати фальшивку.

Також за словами економіста, якщо ви купуєте багато валюти, то вам варто купити собі спеціальний апарат, який називається детектор – він допоможе уникнути неприємностей при покупці доларів і інших грошей. Цей прилад перевіряє, справжні банкноти за допомогою ультрафіолету. Але водночас, експерт відзначає, що зараз шахраї навчилися робити дуже якісні підробки.

Скрін з відео
Скрін з відео

"Вони імітують майже всі захисні якості справжньої купюри. Але точно неможливо зімітувати. Наприклад, у випромінюванні немає червоних і синіх ворсинок, а тільки коричнюваті. За цією ознакою можна визначити, що ви маєте справу з підробкою", - розповів Невмержицький. Також, за його словами, аферисти вміють підробляти і водяні знаки на банкнотах. Якщо ви все ж таки знайшли фальшиві долари, куплені в обміннику, то вам варто звернутися туди і написати заяву про те, що ви купили підробку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, харківський студент з Африки збував українським аграріям "чорний долар".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Нацбанк терміново вилучає з обігу банкноти по 500 гривень.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україну заполонили фальшиві гроші.