Відомий український письменник та режисер Олег Ущенко привітав усіх представників прекрасної статі зі справжнім Днем жінок, який святкували ще задовго до 8-го березня, та розповів історію його виникнення.

Відповідний допис він оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

За словами чоловіка, День жінки в Україні святкували ще за тисячі років до появи 8-го березня, а було це саме 24 лютого.

"24 лютого на Уласа жінки йшли гуляти у шинок або збиралися десь на хаті погудіти. Але і то ще не все! Ввечері жінки поверталися з гулянок і мусили ритуально побити чоловіків, щоби ті до них були ласкаві та щедрі", - йдеться в повідомленні.

Скріншот допису

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також письменник додавав, що в цей день жінки практично нічого не робили окрім того, як мали виконати один маленький "ритуал".

"Єдине, що мала зробити у цей день жінка, то принести зранку води і налити у 3 пляшки зі шматочками страсної свічки. Пляшки залишали на покутті і вважалося, що через 3 дні Улас їх посвятив. Одну пляшку потім виливали у криницю. З другої пляшки кропили худобу та іншу живність. А воду з третьої пляшки мама виливала у купель, де мала покупати всіх разом своїх дітей, щоби були здоровими та дружніми. Так, що привітайте завтра наших жінок зі стародавнім українським святом - Днем жінки!", - підсумував режисер.

Мало хто знає, що День жінки в Україні святкували за тисячі років до появи 8-го березня? А саме 24 лютого на Уласа...

Geplaatst door Олег Ущенко op Zondag 23 februari 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як розгадати свою підсвідомість з допомогою сну

Також Знай.uа" писав, що чоловік і дружина не стриглися майже 20 років, а потім потрапили в руки перукарів, які зробили з них зовсім інших людей.