В Україні значно подорожчає цукор. Зростання ціни очікується у розмірі до 10 відсотків.

До такого висновку дійшли ринкові експерти.

Серед причин подорожчання цукру називається малий врожай цукрового буряка, який співпав зі зниженням посівних площ цією культури на 30 відсотків.

Також на зростання ціни вплине і сезонний попит, який зростає у теплу пору року.

При цьому зазначається, що на ринку не помічений дефіцит цукру, що можна відслідкувати за показниками споживацьких цін за 2019 рік.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

При цьому ціна на цукор вже почала зростати у 2020 році, але у складі споживацького кошику це явище ще залишається непомітним, так як цукор складає незначну частку витрат домогосподарств.

Також варто зазначити, що з дієтичної точки зору цукор є однозначно шкідливим продуктом. Ця субстанція асоціюється з ожирінням, порушенням метаболізму і ризиком розвитку діабету другого типу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше найпопулярніший продукт у світі різко подорожчав: експерти озвучили тривожний прогноз.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні різко змінилися ціни на головні продукти, урожай дав про себе знати: що відбувається на ринку.

Також "Знай.ua" писав, що нові ціни на газ змусять українців закінчити опалювальний сезон вже зараз.