Категорія бюджетних планшетів розрахована на користувачів, які бажають отримати максимум функціоналу, і не переплачувати за бренд. Також такого роду планшети вибирають ті, кому не потрібні особливо потужні пристрої. Наприклад, прекрасний вибір для перегляду фото, фільмів, серфінгу в інтернеті, для навчання і дітям.

Які ж переваги таких пристроїв

  • Компактність. Планшетники (або планшетні комп'ютери) це мобільний пристрій, який можна взяти з собою всюди. Вони легкі, невеликі і зручні.
  • Велика функціональність і широке призначення. Планшети мають всі необхідні опції для роботи і розваг.
  • Невелика вартість. Невисока ціна - це головна перевага бюджетних моделей. Завдяки цьому багато хто може дозволити собі такий гаджет.
  • Надійність і якість збірки. Зрозуміло, що від занадто дешевих планшетів очікувати багато чого не варто. Однак є всі ж прекрасні моделі з бюджетного ряду, які мають хорошу збірку і якісні деталі на нормальному рівні, а коштують дешевше своїх іменитих побратимів.

Також відразу варто зазначити, що планшети бувають на двох операційних системах: на Windows і Android. Тут вже кому що зручніше. Але якщо ви вирішили купувати планшет і не схиляєтеся до якоїсь одної ОС, то ось трохи інформації з цього приводу.

Планшети на Андроїд. Перевагою таких моделей є можливість повного редагування інтерфейсу під себе. Тобто всі ті ж іконки і теми, які ви міняєте на своєму смартфоні - все це можна робити і на такому бюджетному планшеті. Також плюсом буде використання Google Play, де можна скачати різні ігри та програми програми.

Планшети на Віндовс з'явилися досить давно. Але перші з них представляли свого роду ноутбуки зш з'ємною клавіатурою. Такі моделі підійдуть тим, кому необхідні програми Microsoft Office, Photoshop та інше. Зараз в основному на такі планшети встановлюють 10-ю версію ОС, вона має плитковий інтерфейс і працює в рази швидше попередніх версій.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Рейтинг бюджетних планшетів з діагоналлю 10"

В даний час найпопулярніший бюджетний китайський планшет - Lenovo Tab M10. Це 10-дюймовий продуктивний планшетник, з IPS екраном (розширенням 1280х800), мультитач ємнісний, 4-ядерний процесор Snapdragon з частотою роботи 2 ГГц. Оперативна пам'ять - 2 Гб + 32 Гб вбудованої з можливістю розширення через мікро SD. Камери дві: фронталка - 2 ПМ і основна - 5 МП. ОС - Андроїд 9 версія. Зрозуміло, є Bluetooth і Wi-fi. Це відмінний ігровий дешевий планшет. Також він буде хороший для роботи з програмами, відео та фото. Однак знімати відео і робити фото на ньому не варто. Для цієї мети краще підшукати пристрій з якіснішою камерою. Батарея ємністю 4850 мАг. До речі, вартість цього планшета - близько 4 000 грн (Україна).

Lenovo Tab M10. Фото з сайту YouTube
Lenovo Tab M10. Фото з сайту YouTube

Asus ZenPad 10 також буде коштувати до 5 000 грн з діагоналлю 10 дюймів. Він також входить до категорії недорогих планшетів. Екран IPS з хорошими кутами огляду, розширення 1280х800, процесор на 4 ядра MediaTek MT8163, оперативки - 2 ГБ, 32 - вбудованої пам'яті. Камери такі ж, як у попередньої моделі (5 Мп і 2 Мп). Також працює на Андроїд - 7.0. З істотних плюсів цього планшета - ціна і прекрасне звучання. Він оснащений стреодінаміками з підтримкою DTS HD технології. Прекрасне рішення для тих, хто дивиться кіно і відео на планшетах, слухає музику.

Asus ZenPad 10, Фото з сайту YouTube
Asus ZenPad 10, Фото з сайту YouTube

Китайські Huawei MediaPad T3 10-дюймів також йдуть з 4-ядерним процесором Snapdragon 425, оперативної пам'яті 2 Гб, внутрішньої пам'яті - 16 Гб + можливість вставити карту пам'яті аж до 128 Гб. Камери: 5 Мп і 2 Мп. Ємність акумулятора - 4800 мАг, ОС Андроїд 7.0. З плюсів цієї недорогої моделі можна виділити металеву задню кришку, а також батарею. З мінусів - незручне розташування динаміка (по центру на нижній панелі).

Huawei MediaPad T3, Фото з сайту YouTube
Huawei MediaPad T3, Фото з сайту YouTube

Також з недорогих китайських моделей можна виділити планшет Prestigio Wize 10 дюймів з підтримкою 4G. Їх ціна буде до 3 000 гривень, але характеристики будуть також трохи нижче. Процесор Spreadtrum SC9832E, частота 1,3 Гц, оперативки 1 Гб, внутрішнє сховище розраховане на 16 Гб + флешка. Камери: 0,3 Мп і 2 Мп. ОС - Андроїд 8.1 (Орео). Це пристрій буде слабший, проте співвідношення ціна-якість непогана. Це хороший і дешевий варіант для дитини, нескладної роботи, навчання.

Рейтинг планшетів з діагоналлю 8 "і 7"

Тепер вибираємо надійні планшети з меншою діагоналлю.

Xiaomi MiPad 4 на 8 дюймів в металевому корпусі. Це кращий маленький планшет. Його ігрові характеристики перевершують навіть пристрої відомих дорогих брендів. Ця фірма зарекомендувала себе позитивно, як виробник кращих недорогих і якісних гаджетів. Отже, про ці планшети можна розповісти наступне.

Xiaomi MiPad 8 дюймів, Фото з сайту YouTube
Xiaomi MiPad 8 дюймів, Фото з сайту YouTube

Він оснащений 8-ядерним процесором Snapdragon 660 з частотою роботи 2,2 Гц + 1,84 Гц, оперативки 3 Гб і 32 Гб вбудованої пам'яті, Wi-Fi і Bluetooth аж до 5.0, ємнісний екран ІРS 1920х1200 пікселів. Камери тут 13 ПМ і 5 Мп, що непогано, якщо порівнювати інші дешеві моделі, де камери по 5 Мп і 2 Мп. Його батарея на 6 000 мАг, що теж чудово. Це прекрасний планшет для ігор і розваг з великим потенціалом. Але він не підтримує функції здійснення дзвінків.

Також потужний і невеликий планшет в категорії бюджетні і недорогі - Lenovo Tab 4 на 8 дюймів. Цей планшет 2017 року випуску. Корпус - пластик, 4-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 425 з частотою 1,4 Гц. 2 Гб оперативної пам'яті, 16 Гб вбудованої, також карта пам'яті, хороші показники батареї - 4 850 мАг. У порівняння зі своїм родичем на 10 дюймів у якого батарея точно така ж, то цей планшет буде більш надійний по живленню. Також має 2 камери на 5 Мп і 2 Мп.

Різні датчики освітлення, і наближення. Звук хорошої якості - стерео. Відзначимо, що навіть у найдешевшого планшета Lenovo звук на високому рівні. Фірма подбала про це, і оснастила свої пристрої якісної аудіосистемою. Тому любителям хорошого звуку порадьте дешеві планшети саме цього виробника.

Digma Optima 8019N 4G планшет на 8 дюймів діагоналлю і матрицею IPS. Має прекрасну передачу кольору, процесор 4 ядра, частота 1 ГГц, 8 Гб вбудованої пам'яті, батарея 3 400 мАг, пластиковий корпус і камера одна на 0,3 Мп. Це маленький планшет з хорошим екраном, оптимальний економ варіант для дітей або інтернету.

HUAWEI Mediapad T3 7.0 з 4-ядерним процесором Spreadtrum на 7 дюймів. Мініатюрний планшетник за невелику ціну. Частота роботи процесора 1,3 Гц. ОС -Андроід 7.0, оперативна пам'ять 1 Гб і вбудванної - 8 Гб. Також можна додати карту пам'яті. Мобільний інтернет підтримує до 3G. Дві камери по 2 Мп кожна. Відмінна автономність - акумулятор 4 100 мАг. Гідність цієї моделі в батареї. Яка тримає до 9 годин безперервної роботи з великим навантаженням.

Як вибрати якісний бюджетний планшет

Зрозуміло, що ми хочемо вибрати для себе найкращі планшети за маленьку ціну. Однак потрібно пам'ятати, що за якість треба платити. У нашому рейтингу зібрані моделі, з найбільш хорошими характеристиками і цінами. Але ось ще кілька порад щодо вибору недорогого планшета.

  • Визначте мету. Для чого саме потрібен вам планшет: для серфінгу в інтернеті, ігор, дзвінків або фото.
  • Діагональ екрану. Чим вона більше, тим зручніше читати, шукати інформацію, грати. Але займає більше місця в сумці (рюкзаку).
  • Визначте операційну систему, яка найприємніша вам. Так буде легше відсіяти відразу непотрібні моделі, щоб не плутатися.
  • Технічні характеристики. Якщо вам потрібен нормальний ігровий планшет, тоді і його начинка повинна бути потужнішою.
  • Почитайте відгуки, подивіться огляди. З їх допомогою можна визначити найкращого виробника.
  • Зверніть увагу на акумулятор. Від цього залежить автономність роботи пристрою. Орієнтуйтеся на власні потреби: якщо вдома часто - батарея може бути слабшою, якщо ви частіше поза домом - відповідно акумулятор повинен мати велику ємність.