Як відомо, ще у середині січня парламент прийняв закон "Про середню загальну освіту", який передбачає перетворення ліцеїв на старшу школу з 10-11 (12) класами. Однак, це в свою чергу може призвести до масового звільнення вчителів.

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Відтак, як йдеться в новому законі, старшокласники відтепер навчатимуться в ліцеях, які будуть відокремлені від початкової і середньої школи, та будуть отримувати профільне середню освіту.

Профільна освіта може бути двох напрямків. Академічне - з поглибленим вивченням окремих предметів з орієнтацією на продовження навчання в вузі, і професійне - орієнтоване на ринок праці. У професійних ліцеях навчання будуть поєднувати з отриманням професійних навичок, в залежності від здібностей і потреби учнів.

Вчитель, фото: Getty Images
Вчитель, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Щоправда, є один важливий нюанс - ліцеї зможуть створювати тільки в містах з населенням понад 50 тис. осіб. При цьому в них повинно навчатися не менше чотирьох 10-х класів. А це означає, що в селах і маленьких містах не буде 10-11 (12) класів.

А це й викликало неабияке занепокоєння у Профспілці працівників освіти і науки, адже за їх даними, в селах налічується 9970 старших класів. І під скорочення можуть піти 20 тис. вчителів. Також під скорочення потраплять і тисячі вчителів 10-11 класів в містах з населенням менш як 50 тис. осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.