Марді Гра — «Жирний вівторок»

Це свято прийнято відзначати в багатьох країнах світу. Після нього – Попеляста середа, а значить і початок Великого посту, що передує Великодню. Тому свято наповнене не тільки безліччю смачних і ситних страв, але також і різними карнавалами, народними гуляннями, гучними заходами, веселощами, масовими святкуваннями і пишним життям. До Марді Гра сильно готуються. Господині спеціально купують багато продуктів, щоб добре провести цей день і приготувати найсмачніші страви. Дуже часто готують млинці. Але є одна умова і у цього чудового дня. Опівночі вже ніхто не повинен святкувати. Для цього дзвонять у дзвони, щоб нагадати людям про початок посту, що пора вже починати утримуватися і каятися.

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

Міжнародний день млинця

Цей день спеціально поставили на такий час, щоб він збігався з Марді Гра. Хоча більшу популярність він все ж отримав в Америці і Англії. У Сполучених Штатах перший раз цей день провели в 1950 році, це сталося в Канзасі. Але в Англії, в місті Олни, його відзначають більше п'ятисот років. А все тому що в піст одна міщанка потай смажила млинці, почула дзвін дзвонів, злякалася і примчала в храм прямо зі сковорідкою. Щоб такого більше не траплялося в пост, відзначають день рівно перед початком посту. А так проводять безліч заходів з підкиданням млинчиків на сковородах, навіть цілі забіги.

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

Православні свята:

  • Іверської ікони Божої Матері.
  • Святителя Алексія Московського.
  • Масляна.

Олексій Рибний

Це день пам'яті Олексія – митрополита і дипломата, який жив в 14 столітті. Наші предки вважали, що саме з цього дня сніг починає танути, тому рибка ловиться просто відмінно. Не дивно, що намагалися готувати саме рибні страви, а розтягаї було найголовнішим з них. Також саме в цей час слід було винести насіння на мороз, щоб загартувати їх. Тоді вони принесуть кращий врожай.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Народні прикмети на 25 лютого

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні понеділок виявився дійсно важким днем. Стихія оскаженіла і наробила лиха по всій країні. В останні дні погода вирішила помститися за теплу зиму, таких жахів ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, відомий письменник і режисер розповів, коли потрібно насправді відзначати День жінки з якими традиціями він пов'язаний. І ні, це не 8 березня, навіть не сподівайтеся.

Нагадаємо, телеканал «Интер» втратив всякий сором і запустив в ефір програми, присвячені 23 лютому як Дню захисника Вітчизни, підняв таким чином скандал і ще раз показав свій проросійський напрям.