У народі це свято називали Олексієм Рибним, але у православ'ї це день Алексія Московського. Його вважали чудотворцем, а також він був митрополитом. Рибним день став, тому що вже танув сніг, а через це дуже добре ловилася риба, яка відчувала прихід тепла. Однак день іноді просто називали Олексійовим.

За традицією в цей день обов'язково слід винести на вулицю зерно або будь-яке насіння, які збираєтеся сіяти в цьому році. На морозі насіння загартовується і тоді врожай буде набагато краще, так як рослина виросте сильною і здоровою. Проте є й інше пояснення: насіння ж потім заносять у тепле місце, і така різниця температур провокує їх на швидкий ріст.

Народні прикмети на 25 лютого

Раніше навіть намагалися льон і пряжу винести на мороз. За повір'ям, нитки повинні були стати біліше, рівніше і навіть чистіше. Все, що ви потім зшиєте або зв'яжете з них, буде служити набагато довше. Доходило до того, що дівчата виносили відразу прядку на вулицю.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також слід приготувати побільше різних рибних страв в цей день, а головне частування – пироги-розтягаї з рибою. До речі, якщо хочете знати кращу прикмету про риболовлю в цей день, то потрібно просто подивитися на вікна. Якщо вони течуть, то улов буде чудовим. Першу рибку слід відкласти в сторону або дати чорному коту. Тоді він замовить за вас слівце перед нечистю, щоб вона не псувала вам життя.

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

Взагалі це було дуже важливо, так як саме в цей день відьми намагаються нашкодити людям. Вони наводять порчу на домашніх тварин і птахів. Подивіться за своїми. Якщо птахи тихі, а худоба шумить, значить відьми вже встигли начаклувати свої заклинання. Обійдіть хлів три рази за годинниковою стрілкою і читайте «Отче наш». Повторіть ці дії проти годинникової стрілки і побризкайте святою водою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні понеділок виявився дійсно важким днем. Стихія оскаженіла і наробила лиха по всій країні. В останні дні погода вирішила помститися за теплу зиму, таких жахів ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, відомий письменник і режисер розповів, коли потрібно насправді відзначати День жінки з якими традиціями він пов'язаний. І ні, це не 8 березня, навіть не сподівайтеся.

Нагадаємо, телеканал «Интер» втратив всякий сором і запустив в ефір програми, присвячені 23 лютому як Дню захисника Вітчизни, підняв таким чином скандал і ще раз показав свій проросійський напрям.