Роботодавці готові платити високу зарплату кваліфікованому працівнику. На деяких вакансіях можна отримувати понад 25 тисяч гривень на місяць. Про це повідомила прес-служба Державного центру зайнятості.

"Роботодавцями в січні 2020 року подано в базу служби зайнятості 68 тисяч вакансій. За видами економічної діяльності найбільша кількість пропозицій роботи належала: переробній промисловості (18,5%), торгівлі і ремонту транспортних засобів (15,7%), транспорту (11, 3%), державному управлінню (8,0%), освіті (7,8%)", - наголошується в публікації.

українці, фото gettyimages
українці, фото gettyimages

Крім того, незмінною залишається тенденція високого попиту серед роботодавців на кваліфікованих робітників.

"За професійними групами найбільший попит серед роботодавців мали робітники з інструментом (22,4%), робітники з обслуговування, експлуатації обладнання і машин (16,3%), працівники сфери торгівлі та послуг (15,7%). Це швачки, слюсарі-ремонтники, електромонтери, газозварювальники, водії автотранспортних засобів, оператори заправних станцій, трактористи, продавці товарів, кухарі, продавці-консультанти", - уточнили в прес-службі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Середня зарплата за вакансіями станом на 1 лютого склала 6724 гривень. При цьому є пропозиції роботи із заробітною платою понад 20 тисяч гривень.

Професії, за якими розмір заробітної плати є найбільшим: технік-оператор електронного обладнання – 29 500; помічник керівника виробничого підрозділу – 25 000; забійник на відбійних молотках – 24 723; інженер з управління повітряним рухом – 23 480; зварювальник – 22 669.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з нового року зарплати бюджетників в Україні істотно зростуть.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Кабміні відзвітували про зарплати міністрів за січень 2020 року.

Також портал Знай.uа писав, що на зміну Трудовому кодексу, у разі прийняття Радою урядової ініціативи повинен прийти новий закон про працю.