Доктор Євген Комаровський записав новий відеоролик, в якому відповів на найпопулярніші питання українців щодо коронавірусу. Медик зазначив, що станом на 24 лютого у світі зареєстровано понад 79 тисяч випадків зараження коронавірусом, з яких 2 620 людей померли, 25 103 пацієнти виписані з лікарень.

Комаровський наголосив, що вірус продовжує поширюватися, і на сьогоднішній момент існує три гарячі точки, серед яких Іран, Корея та Італія. Лікар також зазначив, що цього тижня відбулося зменшення активності епідеміологічного процесу у вогнищі. Однак натомість з'явилися нові вогнища зараження.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський
Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський

Крім того, доктор Комаровський відреагував на появу численних зауважень, що не коректно порівнювати коронавірус з грипом. Він зазначив, що механізми зараження та профілактики цих хвороб приблизно однакові. Медик розповів про найбільш негативний сценарій поширення коронавірусу. За його словами, це серйозне вивільнення грошей у пенсійному фонді, тому що коронавірус являє собою максимальну загрозу для літніх людей.

Опираючись на економічну ситуацію в Україні, Комаровський зробив висновок, що якщо коронавірус прийде в Україну, то ми отримаємо 3-4% смертність в умовах масового захворювання. Проте це найбільш негативний сценарій у разі, якщо люди не будуть самі себе захищати. Також медик зазначив, що наразі наукою не доведено, що коронавірус є особливо небезпечним для людей з непереносністю лактози.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський
Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський

Виявляється, що тести на коронавірус в Україні обмежені і вони застосовуються лише в тих випадках, коли є реально підозра на смертельну хворобу. Для звичайних хворих на ГРВІ такі тести застосовуватися не будуть. Комаровський також пояснив, чим відрізняється пневмонія при коронавірусі від звичайної. Фахівець зазначив, що пневмонія може розвиватися бактеріями і звичайними вірусами. При бактеріальній відбувається вогнище в певному місці, а при вірусній пневмонії, яку викликає коронавірус, уражаються всі легені.

Багато питань було стосовно того, як лікується коронавірус і чому люди все-таки одужують попри відсутність ліків проти нього. Лікар пояснив, що людський організм самостійно бореться з інфекцією і формує імунітет, однак йому потрібен час. Відповідно, весь цей період ми повинні підтримувати свій організм. В підтримку входять ліки для серця, судин, кисень і заповнення втрати рідини.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції