У Москві на 96-му році життя помер Дмитро Язов — останній маршал і міністр оборони СРСР. Військову кар'єру він розпочав ще у Велику Вітчизняну війну. Як повідомили, він помер після важкої і тривалої хвороби.

Заборонені фото часів СРСР, pinterest
Заборонені фото часів СРСР, pinterest

Язов був останнім з воєначальників, якому було присвоєно звання маршала Радянського Союзу. Їм він став у 1990 році. Крім того, він був останнім міністром оборони СРСР, який займав цю посаду з 1987 року по 1991 рік. Також Язов був ветераном Великої Вітчизняної війни.

Язов народився в 1924 році в Омській області. У 1941 році в 17 років він вступив в Червону армію і пройшов навчання в Московському Червонопрапорному піхотному училищі. З 1942 року служив на фронті. До кінця війни він був командиром взводу, двічі був поранений, брав участь у боях під Ленінградом і наступ в Прибалтиці.

Путін і Язов, фото: kremlin.ru

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Маршала Дмитра Язова проводять в останню путь і сховають 28 лютого на Федеральному військовому меморіальному кладовищі у Митищах.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Німеччина відмовилась допомогти Україні: Пристайко розповів, про що просив Берлін.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу: "Я вважаю це неправильним".

Також "Знай.ua" писав, що Україна отримає від Німеччини 1,5 млн євро: на що витратить гроші держава.