З'явилася інформація, що в українських школах і вишах запровадять спеціальний курс лекцій, який передбачає вивчення історії російської агресії щодо України.

Про це стало відомо завдяки заяві директора Українського інституту національної пам'яті Дробовича Антона.

Школа, фото: YouTube
Школа, фото: YouTube

За інформацією Дробовича, експерти розробляють два цикли лекцій. Також він заявив, що "один цикл розробляють спільно з Героєм України Володимиром Жемчуговим, присвячений темі війни - чому Україна воює зараз, чому на нас напала Росія, чому ми захищаємося".

У другому циклі повинні розповісти, "що таке права людини, декомунізація, чому для України важливо говорити про спадщину, яку роками затирали". Інститут нацпам'яті спільно з Міністерством освіти вирішать, чи подавати лекції в позаурочний час або в рамках спеціальних класних годин.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на українців чекають масові звільнення? У мережу потрапили деталі нового закону, який прийняли у Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа у Києві зникла машина з двома дітьми, поки батьки гуляли.

Знай.uа писав, під Харковом страшна епідемія відправила трьох дітей під крапельниці, гірше за коронавірус.